SchuldVrij app helpt je schuld te verlagen

De Nederlandse app SchuldVrij helpt je om te berekenen hoeveel geld je per maand kan aflossen aan je schuldeiser om aan het einde van de rit zoveel mogelijk geld te besparen. Hij berekent onder andere de studieschuld bij DUO.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SchuldVrij iPhone iPod touchEen mooie app is het niet, maar de applicatie SchuldVrij kan je wel een lieve duit besparen. De Nederlander Egge van der Poel maakte de toepassing om te berekenen hoeveel het aflossen van zijn studieschuld nou eigenlijk kostte. Nadat hij dat deed voor zichzelf, zijn vriendin en ook andere geïnteresseerde vrienden, zou en moest de app er komen. Van der Poel: “De 500.000 Nederlanders die bezig zijn met het aflossen van hun studieschuld, moeten wakker worden geschud.”

“Ex-studenten accepteren klakkeloos het standaard aflosschema dat ze wordt voorgeschoteld door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), voorheen de IB-groep. Maar daardoor betalen ze onnodig teveel omdat ze lang moeten aflossen en al die tijd ook rente betalen. Als ze zouden weten wat ze kunnen besparen door iets meer per maand af te lossen, gaan ze dat direct doen.”

Het advies van Van der Poel luidt om het maandbedrag van je rente-aflossing te verhogen om tijd en geld te besparen. SchuldVrij screenshot berekenenOm geen ingewikkelde berekeningen te hoeven doen, maakte hij de SchuldVrij-app voor de iPhone en iPod touch. In de applicatie voer je vier gegevens in: je schuld in euro’s, het rentepercentage per jaar, de aflossing per maand en de looptijd van de afbetaling.

Als je de gegevens hebt ingevoerd, laat de applicatie zien wat je in de periode afbetaalt en wat je restschuld is. Daarnaast laat de app zien wat die bedragen zouden behelzen als je 50 of zelfs 100 procent meer zou aflossen elke maand. Als je bijvoorbeeld een schuld van 8000 euro hebt, een rente van 5,12 procent hebt en het aflossen 4 jaar doorloopt, dan bespaar je aan het einde van de rit 331,24 euro als je niet 66 euro, maar 132 euro per maand aflost.

SchuldVrij zal niet voor alle schuldbetalingen opgaan. Er is bijvoorbeeld geen mogelijkheid om een flexibel rentepercentage aan te geven of tussentijds van betaling per maand te veranderen. Toch kan de app heel wat mensen op weg helpen, denkt Van der Poel – alleen al in potentie een half miljoen Nederlandse ex-studenten.

Downloaden: SchuldVrij (€0,79)

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.