SchaatsApp.nl rondetijden-app voor iPhone krijgt iOS 7-design

SchaatsApp.nl heeft een grote iOS 7-update gehad met een tabel met rondetijden en schaatsroutes, trainingen en winkels op de kaart.

SchaatsApp.nl Schaatstijden iPhone appOndergetekende vindt het fijn dat de touchscreen-handschoenen nog even volstaan voordat het echt koud wordt aan het fietsstuur, maar voor SchaatsApp.nl kan de koude winter niet snel genoeg komen. De applicatie waarmee je prestaties op het ijs kan bijhouden heeft een flinke update gekregen. De grootste vernieuwing is het design dat nu is afgestemd op iOS 7, maar de kaartenfunctie is ook leuk. Daarop worden schaatsroutes, groepstrainingen en winkels weergegeven.

Kaarten is het nieuwe vierde tabblad van SchaatsApp.nl. Het tabblad Motivatie moest er het veld voor ruimen en dat levert je als gebruiker een leuke nieuwe functie op. Het tabblad leidt je naar drie aparte pagina’s. Een toont schaatswinkels op de kaart en toont een momenteel lege sectie met tijdelijke aanbiedingen. De middelste optie toont momenteel twee schaatsgroepen op de kaart waarbij je je kan aanmelden voor training. Maar de klapper is Routes: daarmee zie je eerder door gebruikers aangemaakte schaatsroutes om plassen en andere wateren heen, allemaal inclusief route in stippellijn op de kaart en vermelding van het aantal kilometer. De app maakt niet duidelijk waar de routes vandaan komen, maar het meest voor de hand liggend is dat ze eerder zijn geregistreerd met de Tijd meten-functie van de app.

SchaatsApp.nl iPhone live prestaties SchaatsApp.nl kaart schaatsgroepen

Dat tabblad, Tijd meten, is nog altijd de hoofdrolspeler van SchaatsApp.nl. Voordat je begint met de meting en je tijd, afstand, snelheid en verbrandde calorieën live vastlegt, bepaal je het doel van je tocht. Het aantal kilometer dat je wil afleggen of hoeveel calorieën je wilt verbranden bijvoorbeeld. De Route toont de route op de kaart en nieuw is het tabblad Tabel. Een érg goede toevoeging. In het overzicht zie je geheel geautomatiseerd een overzicht van de tijden die je rijdt. Van tevoren bepaal je de interval over het aantal kilometer of minuten. Daarna laat de app elke keer bij die interval zien hoeveel afstand je hebt afgelegd, hoe lang je erover hebt gedaan en hoe snel je was. Je hoeft niks handmatig te klokken: de app verwerkt de informatie automatisch aan de hand van je GPS-locatie.

Nieuw is het Plus Pakket waarmee je toegang krijgt tot het live uitzenden van je sportprestaties aan anderen, trainingsschema’s met audiocoaching, je eigen tijden verslaan en trainingsdoelen. Je moet ingelogd zijn in de app om het Plus Pakket te kunnen activeren.

Downloaden: SchaatsApp.nl (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

‘Huh, maar SchaatsApp was toch een compleet andere app?’ Je denkt dan waarschijnlijk aan de gelijknamige iPhone Schaatsapp van Unox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2013, 13:05
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerp schaatsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.