Schaatsapp van Unox: zien waar je kan schaatsen en hebt geschaatst

De Schaatsapp van Unox voor iPhone laat zien waar je kan schaatsen, waar vrienden schaatsen en waar je zelf hebt geschaatst.

Schaatsapp van Unox voor iPhone AndroidHet bedrijf achter het bekendste logo op Nederlandse wintermutsen heeft een iPhone-app uitgebracht voor dé volksbezigheid bij de huidige temperaturen: schaatsen. De Schaatsapp van Unox bevat een kaart die je laat zien waar je kan schaatsen, maar is ook leuk om bij de hand te hebben tijdens de activiteit zelf. De app houdt je prestaties en locatie op een kaart bij, zodat je iedereen achteraf kan vertellen waar en hoe ver je schaatste.

Unox Schaatsapp locatiesJe hebt een Facebook-koppeling nodig om gebruik te maken van de Schaatsapp. Je kan de app ook wel met een nieuw aangemaakt account gebruiken, maar Facebook voegt toe dat je vrienden op de kaart kan opzoeken. Bovendien laat de bijbehorende Facebook-app je de verschillende afgelegde routes terugzien.

Schaatsapp gaat anders met het aanmaken en vinden van schaatslocaties om dan het eerder uitgebrachte Natuurijs voor de iPhone. In die applicatie kan je een locatie op de kaart aanwijzen, aangeven dat je er kan schaatsen en de ijskwaliteit beoordelen. In Schaatsapp gaat het anders. Als een locatie nog niet is aangemaakt, markeer je hem zelf ook niet zomaar. Je moet eerst daadwerkelijk op een locatie beginnen aan een tocht. Moeilijk is dat niet in de app van Unox. In de blauw-bruine interface druk je linksonder op de Start-knop om een tocht in te voeren. Een centrale pauzeknop zet die tijdelijk even stil, maar verder stopt de tocht pas als je op Finish drukt.

In beeld zie je de totaal verstreken tijd en de afgelegde afstand. Dat niet alleen: tijdens de rit vult Unox je stempelkaart met allerlei beloningen voor prestaties. Je ontvangt een stempel voor 2,5 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer en zo verder. Achteraf ontvang je aansluitend een medaille. Een gouden plak zal niet voor iedereen zijn weggelegd: daarvoor moet je 100 kilometer afleggen. Na een tocht commandeer je de app de route te bewaren of weg te gooien. In het eerste geval zien andere gebruikers dat ze op jouw locatie kunnen schaatsen – en zie je zelf je route op de kaart en in de Facebook-app terug.

Unox Schaatsapp beginnen Unox Schaatsapp medaille

De kleuren van de interface geven Schaatsapp een heel eigen sfeer. Dat wordt versterkt door een leuk effect over de in bruin op geel papier uitgevoerde kaart: in het scherm zie je lichte vouwen, alsof je een papieren kaart hebt opengeslagen. Behalve een nieuwe tocht aanmaken, kan je op het hoofdscherm zoeken op locaties, vrienden, officiële KNSB-tochten en kan je eigen prestaties bekijken. Met een filter geef je aan wat op de kaart zichtbaar is. Handig als je kunstijsbanen wil uitsluiten – een reële optie als het natuurijs lonkt…

Is het je meer om het bijhouden van je sportprestaties te doen dan om de schaatssfeer? Probeer dan Endomondo Sports Tracker, Runkeeper of de Nederlandse app Schaatsprestaties.nl.

Downloaden: Schaatsapp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2013, 12:19
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen natuurijs, schaatsen, winter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.