Natuurijs: iPhone-app laat zien waar geschaatst kan worden

Met de iPhone-applicatie Natuurijs houd je bij waar er op dit moment kan worden geschaatst. De app wordt gevuld door schaatsende gebruikers.

NatuurijsWe zitten inmiddels alweer halverwege december, wat betekent dat het niet lang kan duren totdat de eerste schaatsers beginnen over natuurijs en misschien zelfs een mogelijke Elfstedentocht. De nieuwe iPhone-applicatie Natuurijs probeert het makkelijk te maken om te zien hoe het ijs er voor staat. Heb je geprobeerd om op bijvoorbeeld een kanaal of een waterplas te staan, dan kun je vanuit de app aangeven hoe dik het ijs is. Op basis daarvan zien andere app-gebruikers op een kaart waar er al geschaatst kan worden.

Op het moment is het nog geen schaatsweer, waardoor je er niet op moet rekenen een begaanbare plak ijs in de app te vinden. Naarmate de winter vordert zal de app echter van pas komen. Vanuit de applicatie is het ook mogelijk om de ijskwaliteit van locaties waar de Elfstedentocht langsgaat bij te houden, waardoor het een goede indicator is van de status van de tocht.

Downloaden: Natuurijs (€1,79, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2012, 11:30
Categorie Sport
Onderwerpen natuurijs, schaatsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.