Natuurijs 2.0 voor iPhone en iPad: locaties zoeken en foto’s plaatsen

In Natuurijs 2.0 voor iPhone en iPad kunnen ijsliefhebbers nu ook naar specifieke ijslocaties zoeken, die locaties delen en foto's plaatsen.

natuurijsWe zitten inmiddels alweer halverwege december, maar het weer is nog behoorlijk zacht. Toch hoeft het maar een paar dagen te vriezen om de typisch Nederlandse schaatsgekte te ontketenen. Op zo’n moment kan de vernieuwde Natuurijs-app goed van pas komen. De app heeft nu een strakker ontwerp voor iOS 7 en meer mogelijkheden om te bekijken hoe het Nederlandse natuurijs er voor staat. Zo kan je voortaan ook naar specifieke schaatslocaties zoeken, terwijl je voorheen alleen locaties kon vinden door op een kaartje naar ze te speuren.

Als je later deze winter een kanaal of waterplas hebt uitgeprobeerd kun je in de Natuurlijs-app aangeven hoe dik het ijs daar ongeveer was. Op basis van die beoordelingen zien andere gebruikers waar er goed geschaatst kan worden. Het is ook mogelijk om de ijskwaliteit van locaties waar de Elfstedentocht langsgaat bij te houden, een goede indicator van de status van de tocht. Met deze update is de sociale functie van de app uitgebreid. Je kunt voortaan bijvoorbeeld ook je favoriete locatie met vrienden delen en ijs-foto’s in de app plaatsen. Zo krijgen andere gebruikers een nog beter idee van de kwaliteit van het ijs en de sfeer op die locatie.

Wie €1,79 een beetje duur vindt voor het vinden en recenseren van natuurijs kan ook terecht op het online platform van natuurijs, of de makers volgen via @natuurijs.

Downloaden: Natuurijs (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

kaartcommentaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 10:24
Categorie Sport
Onderwerpen natuurijs, schaatsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.