SBS6-app krijgt uitzending gemist op iPhone en iPad

De officiële SBS6-app voor iPhone en iPad is vernieuwd en heeft nu Uitzending Gemist. Je kan programma's met reclame terugkijken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SBS6 vernieuwt iPhone-appHet gaat fraai hand in hand met de opening van het nieuwe televisieseizoen, zoals de start in september na de zomervakantie wordt genoemd. Vorig jaar op 3 september introduceerde SBS6 de SBS6+ app, een applicatie die diende als tweede scherm voor bij het televisie kijken. Precies een jaar later zorgt een update ervoor dat die toepassing als sneeuw voor de zon is verdwenen. SBS6+ is SBS6 geworden, het uiterlijk ging totaal op de schop en je hebt nu uitzending gemist. Update: de iOS-apps van Veronica en Net 5 zijn ook vernieuwd en voorzien van uitzending gemist.

De televisiezender gaat mee met de modegrillen binnen software en komt met een bijgewerkte applicatie die vele malen hoekiger oogt dan voorheen en bovendien een schuifmenu aan de linkerkant van het scherm heeft. Je komt de app binnen in Home waarin je snel twee verschillende video’s bekijkt, sociale media en tweede scherm-toepassingen kan volgen via de tab Plus en daaronder druk je op Gids om snel een programma-overzicht van de zender die avond te zien. Het kan wel net wat beter: als je op een pagina drukt om meer te lezen over een uitzending of op een video drukt, kan je niet direct meer terug naar het hoofdmenu.

Gelukkig is het schuifmenu zelf overzichtelijk. Je benadert er eenvoudig de verschillende rubrieken mee die geschreven zijn in caps lock. KIJK is SBS’ variant van uitzending gemist, je hebt de GIDS en PRAAT MEE is waar je moet zijn als je mee wilt Twitteren over een uitzending. Centraal kan je instellen welke hashtag je wilt meelezen en bij welke je wil meedoen.

SBS6 iPhone hoofdscherm SBS6 iPhone uitzending gemist iPad

Maar de nieuwe uitzending gemist-functie heeft natuurlijk de glansrol in het vernieuwde SBS6 voor iPhone en iPad. Je kan er video’s mee opvragen onder drie verschillende tabbladen. Kijk Gemist biedt een overzichtje recente uitzendingen, Kijk Ook een lijst met allerlei korte fragmenten en bij A-Z vraag je een programmaoverzicht op met uitzendingen en vooral clips die je kan terugzien. De video’s worden voorafgegaan door soms meerdere reclamevideo’s, die je gelukkig wel vooruit kan spoelen. De uitzendingen zelf zijn in opvallend hogere beeldkwaliteit dan de commercials: ook prima.

De tweede scherm-elementen zijn door de nieuwe functie misschien wel bijzaak geworden in SBS6 op iOS, maar als je inlogt met e-mail, Twitter of Facebook is dat wel de afdeling waarin je dieper op programma’s in kan gaan door voorspellingen te uiten, vragen te beantwoorden of kandidaten aan te wijzen in een uitzending. De SBS6-app is veelzijdiger en beter geworden.

Update: Behalve de iOS-app van SBS6, zijn ook de applicaties van Veronica en Net 5 vernieuwd. Ze hanteren dezelfde hoekige vormgeving en dezelfde rubricering als de applicatie van SBS6. Dat betekent dat ook Net 5 en Veronica nu over een uitzending gemist-functie beschikken. De apps zijn te onderscheiden aan de kleuren van hun huisstijlen.

Downloaden: SBS6 (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Veronica (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Net5 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 13:48
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen scherm, televisie, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.