Wungi Piraten voor iPad: Nederlands piratenspel voor kleine kinderen

Met Wungi Piraten voor de iPad kunnen kinderen van 2 tot 5 jaar met een piratenschip varen en schatten zoeken.

Wungi Piraten logoWungi Piraten is een vrolijke kindergame van Nederlandse makelij. Het is gemaakt door Peter Hofstede, die eerder development director van Spil Games was. Het idee voor de piratengame kwam van zijn kinderen. Zijn zoon van 4 jaar oud wilde een piratenspel spelen, maar wat hij wilde was niet verkrijgbaar. Daarom besloot Hofstede het maar zelf te maken. Hij schakelde de hulp is van het bedrijf Xform om tot het eindresultaat te komen. Wungi Piraten is gemaakt voor kinderen van 2 tot 5 jaar


Bij alles in Wungi Piraten is nagedacht over hoe kleine kinderen spelen. Het piratenschip bestuur je niet door virtuele knoppen aan te raken, maar door te tikken op de plek waar je naartoe wilt. De bedoeling is dat je op zee dobbert en eilandjes bezoekt om schatten te zoeken. Eigenlijk kun je niets fout doen; er is duidelijk voor gekozen om de kinderen niet onder druk te zetten. Eenmaal aan land tik je op een plek met een kruis, waarna de piraat een gat gaat graven en hopelijk op een berg munten stuit.

Wungi schatzoeken

De app kenmerkt zich door leuke, speelse piratenmuziek met af en toe wat omgevingsgeluiden, zoals het klotsen van de zee en het gekrijs van meeuwen. Er zijn ook grappige kleine interactieve elementen in de app verwerkt, zoals de mogelijkheid om vanuit het kraaiennest met een verrekijker in de verte te turen. Tijdens het graven zie je meestal wel een dier zoals een krab, die een reactie geeft als je erop tikt. Naast het schatzoeken geraak je af en toe ook verzeild in een gevecht op zee. Vuur het kanon af op en probeer uit de klauwen van de octopus te blijven.

Hoewel er uiteindelijk niet zo veel progressie zit in het rondvaren, schatzoeken en op zee vechten, zijn de onderdelen wel fraai uitgevoerd. De tekeningen en de geluidseffecten zetten het piratenthema op een gepaste wijze neer voor de doelgroep. De app bevat geen tekst, dus kleine kinderen hoeven nooit te vragen wat ze moeten doen. Daarnaast bevat het geen in-app aankopen en reclame voor andere bedrijven.

Downloaden: Wungi Piraten (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 september 2013 om 10:22
Categorie
Games
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.