Samsung UK geeft Easy Phone Sync aan overstappers van iPhone naar Galaxy

Samsung UK geeft de software Easy Phone Sync weg aan Britse iPhone-bezitters die willen overstappen naar de Samsung Galaxy Android-smartphones. De gebruikers kunnende complete iTunes-content laten overzetten.

easy phone syncSamsung heeft een nieuwe manier gevonden om iPhone-gebruikers naar het Android-platform te lokken. Deze keer niet met goedkoop aanvoelende toestellen of met organisch design dat op de natuur is geïnspireerd, maar met software. Easy Phone Sync is een hulpmiddel die het overstappen van iPhone naar een Samsung Galaxy zo pijnloos mogelijk moet doen verlopen. De software is beschikbaar voor Windows en Mac maar wordt voorlopig alleen geleverd aan Britse klanten.


Muziek, podcasts en afspeellijsten, contacten, berichten, foto’s en video’s worden overgezet van iTunes naar je nieuwe Samsung-smartphone of -tablet. Via een apart verkrijgbare Android-app kun je je telefoon zó configureren dat er niets meer mis kan gaan. Tenminste… als Samsung het goed voor elkaar heeft, want over de desktopsoftware KIES die je nodig hebt om je Galaxy-toestel later te kunnen updaten zijn nogal wat klachten. Gelukkig heeft Samsung voor Easy Phone Sync een ander team ingehuurd, Media Mushroom Limited. Er is een exclusieve licentieovereenkomst gesloten met deze ontwikkelaars. Voorlopig gaat het zoals gezegd alleen om een deal voor Britse gebruikers. De desktopsoftware is ook gewoon vanuit Nederland en België te installeren, maar op de Android-app zijn regiobeperkingen toegepast.

Toch lost Easy Phone Sync niet alle problemen op waar je bij een overstap tegenaan loopt. Scores in games kun je niet zomaar meenemen. Hetzelfde geldt voor documenten, e-books, video’s en andere content die je niet via iTunes maar via apps als GoodReader of CineXPlayer gebruikt. Ook zijn gekochte licenties voor apps op het iOS-platform niet mee te nemen naar Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.