Runkeeper Free niet langer ondersteund

Runkeeper Free zal niet langer meer worden ondersteund, heeft de ontwikkelaar per mail laten weten. Maar gelukkig is Runkeeper Pro al geruime tijd gratis en bevat alle functies die je zoekt.

Runkeeper Pro werd al een paar maanden een gratis app. Toch zijn er ongetwijfeld nog mensen die met de oude versie Runkeeper Free rondlopen. In een mailtje heeft Runkeeper nu meegedeeld dat de Free-versie niet langer zal worden ondersteund. De app is ook niet meer in de App Store te vinden. Dat lijkt vervelend nieuws voor de mensen die de app gebruikten, maar dat is het niet. Zoals we eerder al schreven, is de app Runkeeper Pro sinds een paar maanden gratis te krijgen. De Pro-versie heeft nu een nieuwe naam gekregen en heet kortweg Runkeeper. Ooit moest je €7,99 voor deze app betalen, toen Runkeeper in januari 2009 in de App Store verscheen. Toch was het meteen een succes, vooral omdat er zoveel handige functies in zitten.

Runkeeper is de meestgebruikte hardloop-app op de iPhone en Android-toestellen, met bijvoorbeeld een optie om gesproken coaching te krijgen, het vastleggen van je route aan de hand van GPS en nauwkeurige meting van de afgelegde afstand en snelheid. Je kunt het ook gebruiken voor andere activiteiten, zoals fietsen en skiën. Runkeeper biedt nog wel een Elite-dienst aan waarmee je extra’s tot je beschikking krijgt. De makers van Runkeeper gaven ooit aan dat ze de stap naar gratis bewust hebben genomen, om daarmee een platform te kunnen opbouwen. Met een dure app is het lastig om de nummer 1-hardloopapplicatie op de iPhone te worden (of te blijven), maar als gratis app kunnen ze veel meer mensen bedienen en veel meer partnerships aangaan.

Downloaden: Runkeeper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2011, 9:30
Categorie Sport
Onderwerpen hardlopen, runkeeper, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.