Angry Birds 140 miljoen keer gedownload

Angry Birds is al 140 miljoen keer gedwonload, meldt ontwikkelaar Rovio Mobile. De game is ook een van de meest gekopieerde merken in China.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

angry birdsEr zijn 6,9 miljard mensen op aarde dus het aantal van 140 miljoen is nog bescheiden. Maar toch zijn er weinig games die zoveel succes hebben gehad als Angry Birds. De game staat op elk platform standaard in de top 5 van bestverkochte en bestverdienende apps. Als mensen de gewone Angry Birds al hebben kunnen ze op de iPad Angry Birds HD erbij kopen en tussendoor brengt Angry Birds Seasons nog wat extra vermaak met levels die aan kerst of pasen zijn gewijd.

Het succes van Angry Birds is wellicht te danken aan de verslavende eigenschappen ervan, het feit dat je snel een spelletje kunt doen en de updates met nieuwe levels. Blijkbaar heeft Angry Birds precies de juiste eigenschappen om de massamarkt aan te spreken. Elke iPhone-bezitter kent het spel of kent iemand die eraan verslaafd is.

Natuurlijk is ook deze game niet zomaar uit het niets ontstaan. Het is niet moeilijk om te zien dat Angry Birds misschien wel is afgeleid van de Flash-game Crush The Castle, waar je hieronder een filmpje van ziet. Eind 2009 kwam Angry Birds op de markt en stootte de toenmalige casual game-favoriet Flight Control van de eerste plaats. Met 140 miljoen downloads is Angry Birds nu in pure aantallen groter dan het platform waarop het allemaal is begonnen: de iPhone. Er zijn meer Angry Birds-games geïnstalleerd dan er iPhones op de wereld zijn. Er is ondertussen merchandise, er wordt gesproken over nieuwe apps, een tv-serie en de overstap naar andere platformen zoals spelconsoles voor thuis.

Momenteel telt de game 890.000 downloads per dag en ontwikkelaar Rovio Mobile is van plan om alleen dit jaar Angry Birds 100 miljoen keer te verkopen. Afgelopen maart stond de teller in totaal op 100 miljoen downloads. Oprichter Peter Vesterbacka zei in een interview met Macworld:

We are now in the top three for the most copied brand in China. We are up there with Disney and Hello Kitty.

Downloaden:

Andere platformen:

Hieronder nog een filmpje van Crush The Castle, waar Angry Birds waarschijnlijk van is afgekeken:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2011, 12:15
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, game, succes, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.