Breeze voor iPhone: nieuwe bewegingsapp van Runkeeper

Runkeeper heeft een nieuwe M7-bewegingsapp voor de iPhone uitgebracht, genaamd Breeze. De app stelt je elke dag een doel en moedigt je aan.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

stappenMoves heeft er een concurrent bij. Ten minste, op de iPhone 5s. De nieuwe app van Runkeeper, genaamd Breeze, is een speelse stappenteller die op de M7-processor van de iPhone 5S draait. De app heeft een strakke interface en stelt je iedere dag een ander persoonlijk doel, dat jij kan proberen te halen. Het aanmoedigen doet Breeze op een geestige manier. Hoeveel je hebt bewogen wordt gekoppeld aan de activiteiten van bepaalde dieren. Zo leest een collega dat hij een ‘Disciplined Dolphin’ is, maar zijn er ook titels van andere dieren te behalen.

Succes krijgen zal voor Breeze geen makkelijk klusje worden, want er bestaan al een aantal populaire concurrenten. Bijvoorbeeld het eerder genoemde Moves, maar ook het NederlandseHuman, Argus, Pedometer en in Amerika Nike + Move. De app heeft een strakke en simpele interface, waar je meteen ziet hoeveel je hebt gelopen en hoe ver je nog van jouw dagdoel bent verwijderd. De app heeft ook een weekoverzicht, waarbij je meer informatie krijgt door op de afzonderlijke dagen te tikken. Wanneer je de app voor het eerst opent zal je zien dat Breeze jouw activiteiten van de afgelopen 7 dagen al heeft ingeladen.

overzichtdolfijn

Uiteindelijk geeft Breeze je minder informatie dan bijvoorbeeld Argus, maar wel meer dan alleen het aantal stappen. Informatie als je wandel-geschiedenis en de locaties van lange wandelingen is er namelijk wel, maar wordt grotendeels weggestopt in de statistiek-pagina’s voor afzonderlijke dagen in het verleden. Dat rustige hebben de makers goed afgekeken van Moves: niemand overdonderen met informatie, zodat de app aantrekkelijk blijft voor mensen die gewoon willen weten of ze hun dagen niet te veel zittend doorbrengen.

Iets dat Breeze anders doet dan de concurrentie, is het sturen van notificaties die je prijzen na een lange wandeling of erop wijzen dat je jouw dagelijkse doel nog lang niet hebt bereikt. Sommige andere apps geven je aan het einde van een dag wel een notificatie met een overzicht van je activiteiten, maar Breeze doet daar dus een schepje bovenop. Sommige mensen zullen dat prettige reminders vinden, voor anderen zijn de berichtjes misschien juist een bron van irritatie.

Als Breeze uiteindelijk gaat scoren, is het om de eerder genoemde speelse aanpak en de simpele interface. En een beetje om de bekende makers natuurlijk. In de toekomst beloven de ontwikkelaars de notificaties nog handiger te maken en de app te laten integreren met de bestaande RunKeeper app, die ook via de M7-processor wandelingen trackt. Voor nu zijn de twee echter volledig gescheiden. Tot slot zegt RunKeeper dat ze de ondersteuning voor Breeze willen uitbreiden naar andere smartphones, maar nog niet voor welke of per wanneer.

Downloaden: Breeze (gratis, iPhone, iOS 7.0+) Deze app is niet meer verkrijgbaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2018, 16:18
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen runkeeper, stappenteller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.