iCulture speelt: Unpossible en sturen met je vinger in Bounsy

Unpossible is een deftige tunnelracer voor iPhone en iPad en in Bounsy speel je direct met je vinger om balletjes te begeleiden.

ICS Unpossible buiten de tunnel racer iOSMisschien had je al meegekregen dat de iPad vannacht is voorzien van mogelijk een van de grootste gamereleases dit jaar. Zoniet: we hebben het over Hearthstone, een verslavend kaartspel van de makers van World of Warcraft. We maakten vandaag ook al kennis met het schitterend vormgegeven puzzelspel Hitman GO en opeens, uit het niets, kwam FarmVille 2 op bezoek. Heb je nog ruimte voor meer? Dan krijg je dat.

Bounsy: je vinger als spelelement

ICS Bounsy iPad iPhoneKijk, het is op een touchscreen niet uitzonderlijk dat je je vingers gebruikt om een spel te sturen. Dat is sowieso niet zo raar. Maar het nieuwe Bounsy geeft er wel een bijzondere twist aan. Een stortvloed aan balletjes elk level losgelaten. Jouw doel is de balletjes te begeleiden naar de cirkel aan de andere kant van het level. Maar dat doe je niet door objecten neer te zetten, wat we al tig keer hebben gezien in allerlei puzzel-timingspelletjes. Nope, ditmaal zijn de vingers zelf de objecten. Ha! Das grappig. En voelt meteen veel directer dan een object neerzetten, want je vingers kan je natuurlijk meteen verplaatsen in beeld.

Het geeft Bounsy iets geinigs. Je zet je vingers neer, de balletjes beginnen te vallen en dan is het een kwestie van herpositioneren totdat de balletjes in de cirkel terecht kunnen komen doormiddel van stuiteren tegen je vingers. Levels geven aan hoeveel vingers je kan inzetten, en daarna moet je de klus maar klaren. Het grappige is dat je meteen geneigd bent je vingers te verplaatsen als het even niet goed gaat. Maar onze ervaring leert dat het daar zelden beter van wordt. Het is nog knap lastig om genoeg balletjes in de doelen te krijgen.

Downloaden: Bounsy (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Unpossible: toffe tunnelracer

ICS Unpossible razen over een buis iPadHet genre van de tunnelracer doet me persoonlijk niet zoveel. Je iPhone kantelen of naar links of rechts duwen om zolang mogelijk in een tunnel te blijven, voelt benauwend en monotoon. Dat gevoel heb ik veel minder in het nieuwe Unpossible. Unpossible plaatst je niet in een tunnel, maar zet je juist neer aan de buitenkant ervan. Daar zweef je overheen onder pompende muziek, terwijl je allerlei gevaarlijke omheiningen en stekels aan de buitenkant van de buis ontwijkt. De buis kronkelt alle kanten op en hetzelfde geldt voor de obstakels er omheen. Het is al knap als je het even overleeft, maar de game schotelt ook nog een dagelijkse uitdaging voor die je één minuut lang moet overleven om in aanmerking te komen voor het predikaat topspeler. Samen met het kleurgebruik van TRON en de hoge snelheid, weet Unpossible echt op te zwepen. Nee, het is niet echt een bijzondere game, maar wel een trucje erg goed uitgevoerd.

Downloaden: Unpossible (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2014, 20:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.