RunKeeper 2.8: persoonlijke records, vrienden toevoegen in iPhone-app

De sport-app RunKeeper is vernieuwd naar versie 2.8 en die maakt de website steeds overbodiger. Je kan vrienden toevoegen en ermee communiceren vanuit de applicatie, je persoonlijke records inzien en nog veel meer.

RunKeeper 2.8 update iPhoneDe populaire sport-applicatie RunKeeper wordt steeds uitgebreider. Begin september schreven we al over een update die schema’s van professionele coaches gratis beschikbaar maakt in de applicatie, en nu zijn er nog meer mogelijkheden van de website doorgezet naar de iPhone-app. Versie 2.8 maakt het onder andere mogelijk vrienden rechtstreeks vanuit de applicatie toe te voegen, en legt je dan natuurlijk ook het leaderboard voor. Is je vriend ermee gestopt? Motiveer hem of haar met een pushbericht.

RunKeeper vrienden in tabbladDe verstuurde pushberichten en de toevoeging van het tabblad voor je vrienden, gaan gepaard met de notificaties die je in de app ziet verschijnen als je erin bezig bent. In de applicatie kan je zo berichten en verzoeken van vrienden zien en beantwoorden, gewoon al vanuit het hoofdmenu. Zo wordt RunKeeper steeds meer een mobile-only dienst waarvoor je de website steeds minder nodig hebt.

Het zijn niet perse je vrienden die je hoeven te herinneren om te blijven sporten. In RunKeeper 2.8 kan je workout reminders voor jezelf zetten net nadat je een training hebt afgewerkt. Volgens de App Store-omschrijving blijf je zo bovenop je fitness zitten. Natuurlijk verstuurt de app een pushmelding als je weer aan de bak mag. Of moet.

RunKeeper Me-tabEen andere noemenswaardige vernieuwing aan de nieuwste versie van RunKeeper, is de Me-tab. Daarin kan je jezelf voor de spiegel zetten. Je kan je huidige activiteit vergelijken met die van je recente verleden, zodat je bijvoorbeeld kan zien of je nog wel aan het opbouwen bent. Daarnaast zie je de verhouding tussen wat je doet en je voorgenomen doelstellingen en heb je een overzicht van al je persoonlijke records. Er zijn al met al wat manieren in de app geslopen die je aan het sporten kunnen houden.

Tenslotte zijn er vooral wat kleinere optimalisaties doorgevoerd in RunKeeper. Het opslaan van een workout is opnieuw gestileerd, de Facebook-integratie moet beter werken, er zijn bugfixes uitgevoerd en de hartslagmeter-functie hoort stabieler te zijn onder iOS 6.

Downloaden: RunKeeper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 21:11
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, gps, runkeeper, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.