Rules iPhone iPad volgordes en regels

Rules: snelle brainteaser van Carcassonne-makers

Rules! voor iPhone en iPad is een vlot spelletje van de maker van de iOS-versie van Carcassonne. Het is snel en plaagt de hersenen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rules iPhone iPad volgordes en regelsThe Coding Monkeys, de ontwikkelaar die furore maakte door fraai het bordspel Carcassonne naar de iPhone en iPad te brengen, heeft op eigen houtje een nieuw spelletje uitgebracht. Je zou Rules ook als bordspelletje kunnen zien, maar het lijkt toch nog meer geschikt voor op het touchscreen. Elke ronde verwijder je gekleurde monstertjes met een cijfer volgens een regel. Maar als je in de volgende ronde op de vorige regel wordt gewezen, weet je dan nog wat je moet doen?

Rules volgende regel iPhoneRules een hersenkraker noemen gaat te ver, maar een brainteaser is het wel. Het plaagt misschien maar een fractie van een seconde even je hersens. Het werkt op dezelfde manier als ‘Ik ga op vakantie en neem mee’. Je hebt elke ronde een veld met kaartjes waarop een gekleurd monstertje en een cijfertje staat. De eerste ronde luidt de opdracht bijvoorbeeld dat je cijfers van hoog naar laag moet wegtikken. In de volgende ronde tik je eerst alle groene kaartjes weg. En dan komt ie: ‘Vervul nu de regel van ronde 1’.

Dat gaat ronde op ronde door. Voor elke keer dat je snel handelt, komt er wat tijd bij en houd je jezelf in leven. Een keer te lang nadenken over een regel of te langzaam tikken, en je verliest tijd. Bij nul houdt de highscorepoging vanzelf op en mag je de volgende keer proberen je score te overtreffen.

Rules reageren op regelRules is niet zo lang leuk als Carcassonne of het door The Coding Monkeys eveneens uitgevoerde tweepersoons kaartspelletje Lost Cities. Er zijn onnoemelijk veel opdrachten te verzinnen (tik de groene kaartjes van hoog naar laag, voer de regels in omgekeerde volgorde uit bijvoorbeeld), maar omdat je altijd krap in de tijd zit, duren de meeste sessies niet erg lang en blijven de echte hersenprikkels achterwege. Leuk voor even.

Pluspunten

  • Prikkelt de hersenen
  • Audiovisueel sterk

Minpunten

  • Leuk voor even

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2014, 17:47
Categorie Games
Onderwerpen carcassonne, hersentraining

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.