iCulture speelt: Alhambra Game, Hello Hero en iDaggers

Het bordspel Alhambra is uitgekomen voor iPhone en iPad, iDaggers biedt gratis het vechtsysteem van Final Fantasy en een snelle Maple Story?

ICS Hello Hero iPad iPhone vechtenWe rekenen af met agressieve paddenstoelen in deze iCulture speelt. Geen idee waar het vandaan komt, maar ze moeten ons wel hebben vandaag. Het zijn de eerste bad guys in het Final Fantasy-achtige RPG-spel Hello Hero dat vandaag onze Trailer van de Dag is. En ze zijn ook een van de voornaamste tegenstanders in Maple Story, een spel dat door onze hoofden zingt als we iDaggers spelen. Het bordspel Alhambra houdt zich ver afzijdig van die ongein.

Bordspel Alhambra naar iPhone en iPad

ICS Alhambra header iPhone iPadTechnisch gezien moet je Alhambra geen bordspel noemen, maar een legspel. Je begint namelijk niet met een groot bord dat als basis dient van alle spelelementen, maar legt het bord zelf aan. Alhambra is vergelijkbaar met Carcassonne: elke speler legt elke beurt een tegel aan waardoor het bord groter wordt. Je bekijkt waar de vierzijdige tegel aansluit op het bord en legt hem daar aan, wat gevolgen kan hebben voor de puntentellingen van andere spelers. De twist ten opzichte van Carcassonne is dat je hier te maken hebt met verschillende valuta die je spaart door tegels aan te leggen en ook weer nodigt hebt om later te kunnen uitbreiden. Een beetje de Toren van Babel-kwestie: hoeveel haak je bij andere spelers aan om zelf uit te bouwen en de meeste punten binnen te sprokkelen? Je kan het spel voor maximaal zes spelers tegen de computer op vier verschillende niveau’s spelen, maar ook online met vijf anderen. Weet je nog niet hoe het werkt, dan kan je uitgebreide speluitleg volgen. Je bekijkt de tegels van bovenaf of vanaf een schuin-van-boven aanzicht. Daarbij worden de tegelstegels uit het legspel leuk tot leven gebracht op de iPhone en iPad. Wel jammer dat de menu’s er zo oubollig uitzien.
Downloaden: Alhambra Game (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

ICS Alhambra Game iPad iPhone groot

iDaggers: snelle Maple Story voor iPhone

ICS iDaggers screenshot iPhoneKen je het online spelletje Maple Story, waarin je in zijaanzicht door een 2D-wereld kruist om honderden slakken en paddenstoelen te meppen? Denk je dat spel eens in, maar dan zonder andere online spelers die door het beeld banjeren en mét veel meer actie. Dan krijg je iDaggers, een gratis te downloaden spel waarin je springt en schiet en springt en schiet. En springt en schiet. iDaggers heette aanvankelijk Flying Daggers en dat is verklaarbaar: als hoofdpersoon schiet je duizenden vliegende zwaardjes weg om vijanden mee te raken. Standaard gaat dat zo snel dat je de zwaarden niet ziet, maar je elfje zorgt ervoor dat je slow-motion kan inzetten waardoor de actie direct vertraagt en je gecontroleerd je tegenstanders kan afmatten. iDaggers is gratis te downloaden en verdient zijn geld met wapens en upgrades die je kan kopen met in-app aankoopbare valuta.
Downloaden: iDaggers (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Hello Hero

ICS Hello Hero knokken tegen bloemFinal Fantasy-fanaten opgelet. Hello Hero is een nieuwe RPG voor de iPhone en iPad die je gratis speelt. Je stelt een team van verschillende krijgers samen die steeds andere krachten hebben. Met het team treed je aan tegen allerlei kwade tegenstanders, zoals… rode en blauwe paddenstoelen. Als je niks doet, kijk je naar een schouwspel van beurtelingse aanvallen. Dan voeren jouw eenheden aanvallen en defensieve acties uit, dan slaan de paddo’s terug. Toch hoef je niet alleen toe te kijken: rechtsonder in beeld zie je de speciale aanvallen die je teamleden met zich meebrengen en die kan je steeds selecteren om een extra zware aanval of bijvoorbeeld een genezende actie uit te voeren. Na een aanval komt er een timer op de andere aanvallen die je gedurende de volgende periode niet meer kan gebruiken. Zo is het belangrijk welke actie je wanneer uitvoert. Hello Hero heeft in het begin erg korte gevechten, maar de wegen met vijanden worden steeds langer en je mag flink ‘grinden’, ofwel levels opnieuw spelen, om je strijders naar een niveau te brengen waardoor ze tegen grotere tegenstanders opgewassen zijn. Precies zoals de fan van RPG’s het graag ziet, toch? Naast de normale levels heb je ook baasgevechten die je kan aangaan of speel je tegen andere spelers. Er is genoeg te doen.
Geen zorgen, het spel is Engelstalig. Morgen eindigt de testperiode en kan je met een écht account spelen.
Downloaden: Hello Hero (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2013, 19:04
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, carcassonne, iculture speelt
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.