iOS game-update: Lost Cities is Game van de Week, Zookeeper Battle, TWEWY en koopjes

De makers van het bordspel Carcassonne hebben Lost Cities uitgebracht voor de iPhone, en het kaartspel van Reiner Knizia komt tot zijn recht op het touchscreen. Een andere leuke nieuwe online-game is Zookeeper Battle.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VR Lost Cities kaartspel iPhone iPod touchZeiden we gisteren niet al dat dit de week van het bordspel zou zijn op de iPhone, nadat topper Le Havre voor het eerst goedkoop werd aangeboden en Kolonisten van Catan de Steden en Ridders-uitbreiding kreeg? Nu is het meer werkelijkheid dan ooit. De makers van Carcassonne voor de iPhone sloegen de handen ineen met spelbedenker Reiner Knizia en dat leverde het prachtige Lost Cities op – een spel dat makkelijk kan wederijven met de beste sociale multiplayergames.

TWEWY: The World Ends With You komt naar de iPhone

GU VR The World Ends With You iPhoneSquare Enix verrastte in 2008 vriend en vijand met The World Ends With You, een bizar rollenspel op de Nintendo DS dat vermoedelijk nog best op het favorietenlijstje van menig gamer te vinden is. De kans is groot dat dit spel binnenkort ook in de App Store te vinden is. De online winkel van Square Enix linkte namelijk korte tijd naar een soundtrack van het spel, waarbij werd gerefereerd naar een nog niet uitgebrachte iOS-versie. Mocht je het spel nog niet kennen: The World Ends With You is een totaal andere take op ouderwetse Japanse RPG’s. Als speler loop je rond in een moderne versie van Tokio, waarin je meedoet in een bizar toernooi. Dit doe je door de stad te doorkruizen en te vechten tegen verschillende monsters en tegenstanders. Gevechten zijn actiegebaseerd, waardoor je veel over het scherm moet vegen om aanvallen te doen of magische spreuken te ontketenen. De stad wordt tot leven gebracht door illustraties van Tetsuya Nomura, de man die ook verantwoordelijk is voor onder andere de Disney-Square samenwerking Kingdom Hearts. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren totdat Square Enix het bestaan van de iOS-versie officieel bevestigt: op de site van de uitgever telt er een klok af naar een aankondiging rond de game.

https://www.youtube.com/watch?v=XPFEkmq0z6k

Match-3 met pit en strijd: Zookeeper Battle

GU VR Zookeeper Battle iPhone iPod touchOké, we geven toe! Toen Zookeeper juli vorig jaar uitkwam voor de iPhone, tipten we het wel heel snel als een van de beste match-3 games op de mobiele telefoon. Nu is het beslist geen slecht spel, maar wellicht keken we er wel een beetje teveel met de roze bril naar. Een week later pakten we het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bejeweled Blitz, niet meer op. Maar! Met Zookeeper Battle is als een donderslag bij heldere hemel een opvolger verschenen en die doet wel iets heel erg leuks: het laat je online vechten tegen andere spelers, puur door alsmaar beestjes te combineren. Zie je: je start een online potje, zoekt een tegenstander op, je begroet elkaar met een tekstje (echt!) en begint dan aan een ronde beesten combineren. Het roze nijlpaard en de blauwe olifant verzorgen je verdediging, de andere beesten je aanval en er is altijd een dier dat beide regelt. Aan het einde van een habbekrats aan tijd wordt er bekeken hoeveel aanvals- en verdedigingscombinaties je hebt gemaakt en zo knok je tegen de ander. Net zoveel rondes totdat er een uit ligt. We zullen het voorzichtig niét tippen als een van de beste iPhone match-3 games, maar jahaa, Zookeeper Battle is leuk hoor. Het leunt natuurlijk wel op in-app aankopen waardoor je snel potjes achter elkaar mag blijven spelen en waarmee je wat items op de kop tikt waarmee je voordeel haalt ten opzichte van de tegenstander, maar daar staat weer tegenover dat je wereldscore leuk en live wordt bijgehouden, dat een potje zó begint en dat je objecten verzamelt voor je beestentuin waarmee je kan pochen tegen de tegenstander. Zookeeper Battle is origineel, vlot en errug leuk.
Downloaden: Zookeeper Battle (gratis, universele app)

Game van de Week: Lost Cities

Game van de WeekTot nu toe waren de bordspellen van de geroemde spellenbedenker Reiner Knizia hooguit aardig gevisualiseerd op de telefoon. Daardoor waren ze, zeg maar, niet erg aantrekkelijk om te kopen en te spelen. Maar… het fonkelnieuwe Lost Cities is in elkaar gezet door The Coding Monkeys. Dat zijn de mensen achter de iPhone-versie van Carcassonne en dat zie je overal in terug. Het kaartspel is prachtig afgewerkt, met zelfs een soundtrack bestaande uit we-weten-niet-hoeveel nummers. Wees niet bang dat je het spel niet kent, want Lost Cities is doodsimpel en word je in de eerste pot leuk uitgelegd door een computer-tegenspeelster. Het komt erop neer: je deelt een stapel kaarten met je tegenstander en hebt vijf rijen om de verschillende kleuren aan te leggen. Je tegenstander zit aan de andere kant van de tafel en legt aan zijn eigen kant dezelfde kleuren in dezelfde rijen. Je mag de kaarten van 1 tot en met 10 alleen oplopend neerleggen voordat je een nieuwe kaart trekt en de beurt doorgeeft. Maar nu komt het: als je een kleur opent, krijg je twintig minpunten en die werk je pas weg met de kaartwaardes die je in die rij aanlegt. Terwijl je niet weet welke kaarten van die kleur de tegenstander heeft, of welke er nog op de stapel liggen. Als je laatste kaart is opgepakt, is het spel afgelopen. Dus welke kaart nu? Speel het en je weet het. Er zijn vier computertegenstanders om even snel tegen te spelen, maar via Game Center kan je ook een willekeurige online opponent of vriend uitnodigen – waarna je aan je beurt herinnerd wordt met een pushmelding. Geen in-app aankopen, niet tien potjes spelen om er gevoel bij te krijgen: gewoon spelen en gaan. Net zo onderhoudend als pesten, net zo makkelijk op te pakken als patience. Maar die komen niet in de buurt van de spanning die je in Lost Cities ervaart. Een dijk van een spel.
Downloaden: Lost Cities (€2,99)

De koopjeshoek

We laten je natuurlijk niet gaan zonder de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch.

  • Trinity War (Triple Town met militairen, gratis, was €1,59)
  • EPOCH (arcade-schieten met een robot, €0,79, was €2,39)
  • They Need to be Fed (spring wat en geef eten, gratis, was €0,79)
  • Metal Slug 3 (platform-schieter van vroegah, €2,99, was €5,49)
  • Rbots (one-touch platformer, gratis, was €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 20:13
Categorie Games
Onderwerpen carcassonne, gvdw, iculture speelt, match-3, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.