Leuke nieuwe puzzelgames voor iPhone: KAMI, 10 en Colorem Ipsum

Kami, 10 en Colorem Ipsum zijn drie heerlijke hersenkrakers voor iPhone en iPad. Elk puzzelspel ziet er stijlvol uit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhone iPad puzzelspel puzzelgame iOSZin in een spelletje dat de hersens pijnigt, of in ieder geval weer even prikkelt? Dan is deze tiende van de tiende een mooie dag. Er zijn maar liefst drie nieuwe puzzelspelletjes uitgekomen voor de iPhone en iPad die als gemene deler hebben dat ze je hersens laten ratelen. Bovendien zien alledrie de spellen er stijlvol uit. In Colorem Ipsum herken je zo snel mogelijk een kleurenpatroon, in KAMI vouw je kleuren uit en 10 doet een beroep op je rekenkunsten.

Colorem Ipsum

Soms komen de grootste hersentesters voort uit de simpelste spelideeën en dat geldt zeker voor Colorem Ipsum. Het iPhone-spel is bijna belachelijk eenvoudig in opzet. Je hebt een veld met gekleurde vakken voor je en daarin dien je steeds de combinatie van kleuren te vinden die bovenin beeld wordt weergegeven. Zoek je in het begin al op drie blokjes van een specifieke kleur naast elkaar: het worden er al snel vijf!

iPhone puzzelspel Colorem Ipsum kleuren iPhone puzzelgame Colorem Ipsum herfst

Colorem Ipsum heeft twee speltypes. In het speltype Arcade werk je vijf niveaus af met de drie levens die je hebt. Je krijgt meer punten als je kleurencombinaties snel na elkaar ziet en aan het eind van de rit wordt er gekeken of je een nieuwe highscore hebt neergezet. Voor Time Attack moet je wat meer stressbestendig zijn. Daarin dien je steeds het kleurenpatroon te vinden voordat de tijd op is. Klokjes en minnetjes in het veld dienen daarin niet alleen ter afleiding, maar bepalen ook de tijd die je nog over hebt. Leuk spelletje.

Downloaden: Colorem Ipsum (€1,79, iPhone, iOS 4.3+)

10

Heb je ooit een app gezien met zo’n korte naam? 10 Zegt het al. Op het spel dat de tiende van de tiende is uitgekomen en de eerste 10 dagen gratis is te downloaden, maak je steeds sommetjes die op 10 eindigen. Dat doe je in een veld waarin je steeds meer blokjes naar elkaar schuift. Schuiven kan alleen in horizontale en verticale richting. Zodra de blokjes elkaar raken, wordt de waarde ervan bij elkaar opgeteld. Maar: geen enkele waarde mag 10 overstijgen. En zo ben je niet alleen in de weer met optellen, maar ook met aftrekken en al snel vermenigvuldigen en delen. Omdat de velden van 10 ook steeds groter worden, wordt het spel uitdagend zat.

iPhone puzzelspellen 10 simpel iPhone puzzelspellen 10 tricky

10 Telt in totaal 140 levels verspreid over 6 niveaus en een bonushoofdstuk. Het intro is het kleinst met 10 levels, de hogere niveaus hebben elk 25 uitdagingen. Het is nog lang niet het einde: het simpele hoofdmenu wijst erop dat er nog zeker 5 hoofdstukken bij komen in de toekomst. Het spel ziet er lekker strak uit en bedient soepel.

Downloaden: 10 (gratis ter introductie, universeel, iOS 4.3+)

KAMI

Zien de vorige puzzelspelletjes er al fraai uit; KAMI heeft helemaal een sjieke vormgeving. De lichtbuine tinten en de structuur op alle vlakken in het spel geven de indruk dat je met papier bezig bent. En dat is precies de bedoeling. Je hebt steeds een veld met verschillende kleuren papier in allerlei vormen. Onderin zie je een balk met de kleuren die overeenkomen met de papierkleuren. Met de kleur die je kiest, kan je kleuren in het veld overrulen. Selecteer rood, kies een vakje en het hele veld in die kleur wordt rood.

iPhone puzzelspelen Kami kleur kiezen iPhone puzzelspellen Kami uitvoeren

De opdracht in Kami is om het hele veld in één kleur te laten eindigen. Je krijgt daarvoor een perfecte score als je het binnen het aantal stappen doet dat onderin beeld is weergegeven. Het betekent dat Kami vooral een spel is waar je even goed voor de tijd voor kan nemen om te zien hoe je het aanpakt. Welke kleur slok je als eerst op? Tijdsdruk is er niet en met de undo-knop kan je de laatste actie ongedaan maken. Het zorgt ervoor dat Kami vooral een lekker ontspannen puzzelspel is. Er zijn tot dusver 36 puzzels, maar de ontwikkelaar belooft updates voor meer uitdagingen.

Downloaden: KAMI (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 17:29
Categorie Games
Onderwerpen brein, hersentraining, puzzel, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.