elevate brain training

Hersentrainer Elevate voor iPhone traint je cognitieve vaardigheden

Elevate voor iPhone is een nieuwe app die je hersent traint, en dan vooral je cognitieve vaardigheden. De app heeft prachtige oefeningen.

elevateDe nieuwe hersentrainer Elevate is nog maar net in de App Store verschenen, maar wordt nu al door Apple uitgelicht als een van de beste nieuwe apps. De applicatie zou je cognitieve vaardigheden verbeteren via trainingen die aansluiten op jouw persoonlijke doelen. Denk hierbij aan het sneller verwerken van geschreven informatie, het verbeteren van je schrijfvaardigheden, het vergroten van je concentratie wanneer je leest en luistert tegelijk of het helderder articuleren van je gedachtes. Wanneer je hebt aangegeven welke van deze doelen je zou willen bereiken maakt de fraaie gratis app trainingen op maat, die gedurende jouw tijd met de app steeds meer op jouw vaardigheden worden aangepast.

oefening elevateIedere dagelijkse training bestaat uit drie uitdagingen die je moet voltooien. Zo zijn er spellen waarbij je oefent om scherp te stellen, informatie te verwerken of je precisie te verbeteren. Om beter Engels te leren schrijven krijg je bijvoorbeeld zinnen te zien waarin sommige woorden dubbelop of overbodig zijn. Wanneer je deze wegtikt verschijnt er een fluorescerende vorm als beloning. Na iedere oefening krijg je statistieken te zien. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je deze oefening ten opzichte van andere gebruikers hebt gedaan.

Wie even met Elevate aan de slag gaat zal vooral positief worden verrast door de vormgeving van de applicatie. Niet alleen de navigatie voelt soepel aan, maar ook de oefeningen zijn op een bijzondere manier vormgegeven, waardoor de trainingen een lust voor het oog zijn. Er zijn oefeningen waarbij je vogels weg moet spelen tegen een achtergrond van een sterrenhemel, maar ook gekleurde blokkentorens waar woord voor woord hele zinnen in verschijnen. Naarmate je langer bezig bent zullen de oefeningen steeds moeilijker worden, zodat de uitdaging groot genoeg blijft. Met een Pro-account heb je toegang tot 10 extra oefeningen en krijg je wekelijks nieuwe gepersonaliseerde oefeningen toegestuurd. Een pro-account kost €8,99 per maand of €54,99 per jaar.

Tot slot heeft de app nog een kalender waarop je kunt bijhouden of je iedere dag hebt getraind. Een alternatief voor Elevate is bijvoorbeeld Lumosity. Die applicaties is ook gratis, maar kost voor meer oefeningen €13,99 per maand of €69,99 per maand. Maar als je serieus bent over het trainen van je cognitieve vaardigheden ben je wat betreft design en prijs volgens ons bij Elevate aan het betere adres.

Downloaden: Elevate (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2014, 18:30
Categorie Onderwijs
Onderwerp hersentraining

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.