RTL brengt iPad-apps voor Topchef en Wie is de Chef uit

RTL heeft officiële iPad-apps uitgebracht van Wie is de Chef en Topchef: de 12 Provincies. Kijkers kunnen het programma volgen via Twitter en stemmen op de gerechten van deelnemers.

Wie is de Chef en Topchef voor de iPadRTL 5 profileert zich al een tijdje als de zender voor de kookfanaten. Zo heeft het met Topchef: De 12 provincies en Wie is de Chef elke werkdag twee kookprogramma’s geprogrammeerd staan. Nu heeft de zender in samenwerking met moblio.nl uit Amsterdam twee iPad-apps uitgebracht omtrent de programma’s. In beide is het mogelijk om de gerechten van de personen in het programma te waarderen, kan je direct naar de website voor meer informatie en kan er live meegepraat worden via Twitter.

Beide apps hebben dezelfde opzet: links in het scherm staan de deelnemers en kun je een 1 tot 5-sterren waardering toekennen aan hun gerechten. Rechts staat de balk met tweets over het programma, aan de bovenkant voorzien van een tekstveld waarin jij een zegje kan doen. Wie is de chef deeloptiesIedereen die tweet met de hashtags #RTLTopchef of #WIDC komt er te staan. Je moet de gegevens van je Twitter-account in de applicatie invoeren om zelf mee te discussiëren.

Tussen de twee balken, zou je bijna vergeten dat er midden in het scherm ook nog belangrijke informatie staat. Door op het logo van het programma te drukken, verschijnt er een pop-up met de website ervan. Daar kun je meer lezen over de deelnemers en de gerechten die ze maken. Bij Wie is de Chef staan bijvoorbeeld al alle gerechten van aankomende week. Dat verklaart ook waarom je nu al kan stemmen op de gerechten van de deelnemers die komende week in het programma komen.

Helemaal in het midden, maar toch onopvallend staat ‘Wat denk jij?’. Topchef wie is de besteDaarmee kun je in het geval van Wie is de Chef je beoogde weekwinnaar aangeven. Bij Topchef kun je aangeven wie volgens jou de beste chef van de dag is en, als de gelegenheid zich voordoet, raden wie de expert is die de koks instructies zal geven. Een handig trucje is dat je met een knop in de navigatiebalk onderin meteen tussen de applicaties kan schakelen: Topchef duurt elke werkdag namelijk van 19.00 tot 20.00 uur en Wie is de chef komt meteen daarna, tot 20.30 uur.

Downloaden: Topchef (gratis)
Downloaden: Wie is de Chef? (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 17:30
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen koken, scherm, slingbox, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.