Waze 3.0: gratis navigatie krijgt nieuw uiterlijk en werkt sneller

Met Waze kun je gratis navigeren met de iPhone. De app wordt samengesteld door haar gebruikers die de beste routes berekenen en verkeersdrukte doorgeven.

Waze iPhone gratis navigatie applicatieNavigeren op de iPhone hoeft niks te kosten. Dat bewijst de gratis app Waze, die net is bijgewerkt naar versie 3.0. De applicatie baseert zich niet op Google Maps of OpenStreetmap waar bijvoorbeeld GPS Navigation 2 gebruik van maakt, maar maakt vooral gebruik van gegevens die door andere weggebruikers zijn gegenereerd. Met de applicatie zet je eenvoudig files en andere verkeersproblemen op de kaart. Met ingang van de laatste update loopt de applicatie soepeler en is er een compleet nieuwe interface.

Bij het nieuwe Waze is het overgrote deel van het scherm ingeruimd voor de kaart waar je route op wordt aangegeven en wordt voorgesproken. Waze nieuwe routeEr staan slechts twee knoppen in beeld, links- en rechtsonder. Met de linkerknop open je een pop-up menu waarbij je onder andere een eindpunt invult en de meest recente meldingen van andere gebruikers leest. Met de knop rechts kun je melding maken van gebeurtenissen op de weg, zoals een mobiele controle, ongeluk, snelheidscamera, een probleem met de kaart of verkeersdrukte. Wat erg handig is, is dat je de twee knoppen op het scherm meteen naar rechts of links kan swipen om hun belangrijkste functies (navigeren en verkeersdrukte melden) te openen.

Volgens de App Store-omschrijving en onderstaande trailer van Waze, werkt de zoekfunctie nu samen met Bing, Yelp en Foursquare, maar die ervaring hebben wij niet. Als we zoals in de trailer op ‘pizza’ zoeken, worden we gewezen op plaatsen die 6000 kilometer van onze huidige locatie af liggen. In onze korte test kunnen we niet nagaan of dat door een GPS-storing komt, of dat de functie in Nederland gewoon niet werkt.

De overige vernieuwingen in versie 3.0 betreffen onder andere nieuwe stemmingen waarmee jij je kan laten zien als Waze-gebruiker, een voorbeschouwing van het eindpunt als je een bestemming doorgeeft en kortstondige pop-ups als er iets verandert op je route.

Omdat Waze de kaart en de gegevens die anderen invoeren live ophaalt, is het niet het meest databundelvriendelijke navigatiesysteem op de iPhone. Daar staat tegenover dat je veel kosten bespaart ten koste van andere navigatiesoftware met de aanschafprijs van de applicatie.

Downloaden: Waze (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 16:54
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.