RouteReg: Nederlandse iPhone-app voor kilometerregistratie

RouteReg is een Nederlandse kilometerregistratie-app voor iPhone en iPad waar je eerst veel moet invullen voordat je ermee aan de slag kan.

RouteReg iOS kilometrage bijhoudenDonderdag schreven we nog over de simpele app Klicks, maar het is niet de enige kilometerregistratie-app voor de iPhone die momenteel actueel is. RouteReg van de Nederlandse ontwikkelaar Patrick Vink heeft net een update gekregen die de app qua interface optimaliseert voor de iPad, al is het qua uiterlijk nog wel een echte iPhone-app. Waar Klicks juist zo’n simpel mogelijk instrument voor het registeren van je kilometers wil zijn, is RouteReg juist een erg uitgebreide app. Je kan meerdere auto’s registreren en er is een mogelijkheid om een pushnotificatie te ontvangen als je op je bestemmingsplek bent aangekomen.

Bestemmingsherinnering

De pushberichten op locatie zijn waarschijnlijk het unique selling point van RouteReg. Je hoeft de app niet actief op je iPhone te gebruiken om je route vast te laten leggen, maar kan ook andere applicaties aanzetten terwijl RouteReg op de achtergrond je locatie in de gaten houdt. De melding moet er voor zorgen dat je niet zomaar uitstapt zonder een blik op de kilometerteller te werpen. Andere wapenfeiten van de app zijn het weergeven van je aantal privé verreden kilometers – handig als daar een limiet op staat – en een schakelaar waarmee je kan kiezen tussen zelf invullen van de kilometers, of automatisch met behulp van de lokalisering van de app. Ook kan je met een schakelaar alle gegevens opslaan in de cloud. Het vereist een account, maar dan hoef je niet bang te zijn de informatie kwijt te raken.

RouteReg hoofdmenu kilometers RouteReg verreden routes

Veel invulwerk

De uitgebreide opties werken helaas in de hand dat je een flinke invoerklus hebt aan RouteReg. Voordat je nog maar een kilometer met de app hebt gereden, dien je algemene informatie over je auto in te voeren zodat je die vervolgens elke keer weer kan selecteren als je een nieuwe rit rijdt. Daarnaast selecteer je een datum, geef je het type rit in, voeg je een opmerking toe, vul je privé omrij-kilometers in, markeer je de route of verdeel je een route in twee routes. En: vul je de route zelf in. Het beginpunt kan keurig op basis van je huidige locatie, maar bij het invullen van de bestemming wordt de app omslachtig.

Je kan bestemmingen niet zomaar aanwijzen op de kaart. Je dient eerst nadrukkelijk locaties aan te maken, aan de hand van een omschrijving, adres, woonplaats, en de GPS-locatie. Daarbij kan je aangeven dat een locatie favoriet is (om hem later sneller te selecteren) of dat je de bestemming op de kaart als ‘hotspot’ beschouwt, zodat je een invulherinnering als pushbericht bij aankomst krijgt. RouteReg laat je niet zomaar rijden zonder bestemming in te vullen, om dat achteraf pas te doen. Funest als je haast hebt. Zo geldt het voor elk veld in de app. Je kan niet zomaar even vertrekken in spoed. Bij de auto moeten bijvoorbeeld ook alle gegevens staan: je kenteken, maar ook de einddatum van de gebruiksperiode.

RouteReg route invoeren RouteReg exporteren

Rapporten

Het uitgebreid bijhouden van de ritten heeft ook zijn voordelen: de app kan zo nauwkeurig je privé kilometeraantal bijhouden en kan privéroutes eenvoudig maskeren op de rapporten die je als PDF kan opslaan. Daarbij kan je bovendien een filter van een periode toevoegen, zoals een maand of jaar. Je kan een rapport versturen per e-mail, printen of op Dropbox opslaan. Dankzij de ondersteuning van cloud en meerdere auto’s, is de applicatie goedkoper van de Nederlandse concurrent RitCloud.

Downloaden: RouteReg (€5,99, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 17:00
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen kilometerregistratie, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.