Videomontage-app Montaj krijgt eenvoudiger interface

Videomonteren met Montaj op de iPhone is nog iets simpeler en daarom leuker geworden. De applicatie werd tot nu toe nog geen succes.

Montaj iPhone header karretje drukkenDe leuke iPhone-applicatie Montaj waarmee je video’s kan opnemen en supersimpel kan monteren, heeft een update gehad… die het monteren nog makkelijker moet maken. Je kan nog steeds 12 verschillende clips schieten om samen tot een lopend filmpje te maken, maar de bewerkingsopties zijn nu overzichtelijker. Onder één edit-knop in beeld zie je nu de opties om video’s in te korten, de volgorde van scenes te husselen, een kleurenfilter toe te passen en meer.

Montaj storyboardWe schreven eerder over Montaj, maar de applicatie sloeg niet aan bij de uitgave in januari dit jaar en dat was ook wel te verklaren: hij kwam nèt uit na Twitter-concurrent Vine en een soortgelijke applicatie van Adobe – VideoBite. Nu we wat verder in het jaar zijn, valt het onderscheidende van Montaj veel meer op: met de app kan je veel serieuzer monteren dan de concurrentie. De nieuwe update maakt dat nog makkelijker dan voorheen.

De voorheen wat verstopte import-knop om eerder gemaakte video’s aan je nieuwe video toe te voegen, vind je nu meteen naast de thumbnails van de fragmenten die je ter plekke hebt geschoten. Met een lange druk op een fragment, kan je hem inkorten en verschuiven in de video. De edit-knop rechtsonder is verder de sleutel tot de echt leuke opties. Behalve inkorten, fragmenten husselen en kleurenfilters, vind je er ook de optie om muziek toe te voegen uit je eigen muziek die op de iPhone staat, een voice-over toe te voegen, de audio te mixen (bepalen hoe hard het videogeluid, de muziek en de voice-over staan) en ten slotte een stilstaand plaatje voor de videopreview bepalen. Als je klaar bent, sla je op en deel je met de gele pijl rechts.

Montaj video trimmen iPhoneMontaj versie 1.5.868 op de iPhone heeft het delen onder handen genomen. Je vindt opslaan en delen op YouTube, Facebook, Twitter en via e-mail gecombineerd op één scherm. Verder is het aanhangige sociale netwerk van Montaj licht verbeterd. Er is nu een Activity-stream zodat je niet alleen de laatste video’s van vrienden kan zien, maar ook hun activiteit jegens andere video’s in de app die je kan bekijken in de Top Videos-sectie. Verder moeten er fouten uit de app gehaald zijn, en is de snelheid opgekrikt.

Downloaden: Montaj (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 15:19
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, montaj, monteren, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.