Roamler laat gebruikers opdrachten uitzetten en wordt socialer

Roamler gaat het voor gebruikers mogelijk maken om tegen betaling opdrachten uit te zetten. Daarnaast wordt de app socialer, doordat je kunt reageren op inzendingen van vrienden.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

RoamlerRoamler, de app waarbij je geld kunt verdienen door opdrachten uit te voeren, gaat het voor iedereen mogelijk maken om opdrachten te starten. Over een paar weken introduceert het bedrijf Roamler Direct waarbij gebruikers, tegen een kleine betaling, zelf opdrachten kunnen uitzetten die anderen kunnen uitvoeren. Daarnaast komt er na het weekend een nieuwe versie van de app uit die meer sociale functies biedt.

Wiggert de Haan, één van de oprichters van Roamler:

Roamler Direct is een heel spannend experiment. Gebruikers kunnen zelf opdrachten uitzetten en dat ook nog eens zonder dat wij ze eerst goedkeuren. Uiteraard kunnen gebruikers het wel melden als gebruikers de opdracht niet oké vinden, dan kunnen we eventueel ingrijpen.

Normaal gesproken werden de opdrachten uitgezet door Roamler zelf (voor experience points) of in opdracht van bedrijven (voor een paar euro per opdracht). Hierbij kun je denken aan controle van schappen in winkels, het insturen van een foto van je tv-meubel of een zoektocht naar leegstaande gebouwen. Daar komen straks dus opdrachten van kleine ondernemers of zelfs privépersonen bij, via Roamler Direct.

In de nieuwe versie van de app wordt de dienst uitgebreid met een sociaal aspect. Gebruikers konden opdrachten al delen via social media, maar straks zijn de inzendingen van vrienden ook binnen de app te zien. Je kunt reacties achterlaten en posts ‘loven’ (liken). Het totaal aantal loves kun je ook zien bij je account, om zo gebruikers aan te moedigen creatieve inzendingen te doen.

Gebruikers kunnen straks direct vanuit de app vrienden uitnodigen. Roamler werkt namelijk met een invitesysteem om te voorkomen dat er in korte tijd teveel gebruikers bijkomen. Dan zouden opdrachten veel te snel uit de app verdwijnen. Roamler heeft inmiddels al wel een flinke groep gebruikers, want het afgelopen jaar (Roamler bestaat deze maand precies een jaar) werden er meer dan 175.000 opdrachten goedgekeurd.

Tot slot gaat Roamler gebruikers belonen die grote bugs van de app melden. Lukt het je om de nieuwe app die volgende week uitkomt te laten crashen en kun je dat ook reproduceren, dan krijg je 50 euro.

Downloaden: Roamler (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 17:34
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen roaming, Siri Shortcuts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.