iKazoo: maak van je iPhone een kazoo

Een Kazoo is zo'n klein fluitje met een irritant zoemergeluidje en daarvan is nu een iPhone-app gemaakt. En nog een serieuze app ook, want je kunt van alles instellen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

iKazooVan ongeveer elk instrument is inmiddels wel een iPhone-app gemaakt. Apple’s eigen GarageBand bevat er natuurlijk een heleboel en Smule’s Magic Piano en de Ocarina-fluit zijn ook erg bekend. Vanaf nu kun je ook Kazoo spelen op je iPhone, zo’n klein fluitje met een irritant zoemergeluidje. De app iKazoo is gemaakt door Singbox.

Het klinkt in eerste instantie als een leuke gimmick, maar de makers hebben echt werk gemaakt van iKazoo. Je kunt de toonhoogte, het aantal gelijktijdige kazoo-tonen en de eventuele echo handmatig aanpassen. Je kunt er daarmee voor zorgen dat je kazoo helemaal klinkt zoals jij dat wilt. Om vervolgens te spelen moet je in de microfoon ‘hummen’, zoals in de omschrijving van de app staat. Het resultaat daarvan is inderdaad dat je iPhone het bekende irritante Kazoo-geluid voortbrengt.

De vraag is natuurlijk of er veel mensen zijn die heel serieus met de iKazoo aan de slag gaan. De praktijk leert in ieder geval dat het de ideale app is om mensen in je omgeving mee irriteren en/of verbaasd op te laten kijken.

Downloaden: iKazoo (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:43
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.