Nike+ Running voor iPhone: grote update met Facebook-integratie

Nik+ Running is compleet vernieuwd. Het voormalige Nike+ GPS heeft een nieuw startscherm gekregen, integratie met Facebook en sneller toegang tot de Run-knop. Ook zorgt Shoe tagging ervoor dat je tijdig wordt gewaarschuwd dat je nieuwe schoenen moet kopen.

nike plus running 1Sportkledingfabrikant Nike heeft een forse update uitgebracht voor de Nike+ GPS-app, die voortaan als Nike+ Running door het leven gaat. Gisteravond gaven we via onze Facebook-pagina al even de tip om de app snel te downloaden (omdat ‘ie gratis is), nu is het tijd om wat aandachtiger naar de vernieuwingen te kijken. De naamswijziging naar Nike+ Running is misschien wel de kleinste verandering. De gebruikersinterface is totaal vernieuwd en je kunt voortaan meerdere hardlooprondes naast elkaar visualiseren om je voortgang te zien. Daarvoor moet je de iPhone naar landschapsweergave draaien. Ook nieuw is de functie ‘Shoe tagging’: je geeft bij elke hardlooptraining aan welk type schoen je hebt gebruikt. De app houdt dan precies bij hoeveel kilometer je al op deze schoenen hebt gelopen en waarschuwt wanneer het tijd is om een nieuw paar te kopen.

Shoe tagging is ongetwijfeld bedoeld om te zorgen dat je sneller naar de winkel rent om weer nieuwe Nike-schoenen aan te schaffen. Maar een beetje zelfpromotie mag best, nu de app zelf gratis te downloaden is. En voor wie het gemist heeft: met Nike+ Running heb je geen sensor in je schoen meer nodig, zoals vroeger. De app kijkt niet op basis van het aantal stappen en de gemiddelde staplengte (onnauwkeurig), maar op basis van de afgelegde route via GPS. Vooral op lange afstanden kan dat nauwkeuriger zijn.

Nike heeft ervoor gezorgd dat je de app sneller kunt gebruiken. Overal in de app vind je de Run-knop, waarmee je meteen kunt wegrennen. Ben je klaar, dan bekijk je meteen hoe gunstig het hardlooprondje afsteekt tegen de voorgaande zeven. Zo krijg je nieuwe inzichten over wat wel en niet werkt (en of de nieuwe schoenen die Nike aanraadde echt geholpen hebben om je snelheid te verbeteren). Het Run Summary-scherm met de samenvatting van je training is ook overzichtelijker geworden. Je kunt er meteen notities maken hoe je je voelde, wat de weersomstandigheden waren en welk soort terrein je hebt bedwongen. De weersomstandigheden worden trouwens automatisch ingevuld, ook op basis van je GPS-locatie. Het zijn allemaal vernieuwingen die de app nog bruikbaarder maken. Zo is er het vernieuwde homescreen, waar je een veegbeweging omlaag kunt maken om de volgende stappen te zien, bijvoorbeeld het kiezen van een PowerSong of uitdagen van een vriend.

Voor het eerst heeft de Nike-hardloopapp integratie met Facebook Open Graph, zodat je je data kunt delen en analyseren. Maak je de koppeling met je Facebook-account dan krijg je wat meer opties in de kaartfunctie, zoals routes laten zien aan vrienden en anderen laten meekijken naar toekomstige routes die je nog wilt lopen. Zet je de Timeline-app van Nike in, dan zullen daarin gegevens over je meest populaire route en de stad waar je het meest hebt gelopen, verschijnen. Heb je hardloopvrienden die ook Nike+ Running gebruiken, dan kun je ze taggen op basis van locatie. Later kun je de gegevens analyseren, bijvoorbeeld om te ontdekken dat je met een bepaalde hardloopvriend veel beter presteert. Heb je fans die je regelmatig toejuichen, dan laat de app ook zien wie je grootste supporters en fans zijn. Bij het opstarten van de app kun je kiezen voor inloggen met Nike+ of met je Facebook-account. Een eventueel gekoppeld Nike-account wordt dan automatisch gedetecteerd.

De Nike+ website is gelukkig ook aangepast: het is nu HTML5-gebaseerd en heeft niet meer de trage Flash-achtige uitstraling die op de iPhone niet vooruit te branden was (ook al duurde het inloggen op de vernieuwde website bij mij nog steeds lang). Het leuke is dat je nu NikeFuel-punten kunt verdienen met je hardlooprondje, ook als je niet beschikt over de schaars verkrijgbare Nike Fuelband.

Downloaden: Nike+ Running (gratis, voorheen €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 9:08
Categorie Sport
Onderwerpen hardlopen, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.