Riven komt binnenkort naar de iPhone

Riven, het vervolg op Myst, zal later dit jaar nog verschijnen op de iPhone en iPad. De game is erg groot en was tot het verschijnen van The Sims de bestverkopende pc-game.

Na de videogame Myst komt ook Riven, de sequel, binnenkort naar de iPhone en iPad. Net als Myst is Riven een point-and-click adventure die zich afspeelt in een realistische wereld met vooral tropische kenmerken. Zo zal de speler veel eilanden, grotten en hutten moeten doorkruisen om het mysterie op te lossen.


Riven zal dit jaar nog uitkomen op de iPhone en iPod touch. Later zal er een HD-versie verschijnen voor de iPad. Het merkwaardige aan dit hele verhaal is dat het spel maar liefst 1,5 gigabyte groot zal worden en dat het minstens 2 gigabyte vereist om het op je iDevice te kunnen spelen. Dat is even schrikken voor de kopers van 8 GB iPhones. Met deze grootte is het zeer waarschijnlijk dat Riven de grootste app wordt die je vanuit de App Store zal kunnen downloaden.

Myst was tot en met het verschijnen van The Sims de bestverkopende PC-game. Het spel werd gemaakt door Cyan Worlds en bleek uiteindelijk een gigantische hit te worden. De spelers waren vooral weggeblazen door de mate van realisme die in het spel te vinden was en het feit dat je als speler nog nooit zo erg in een videogamewereld op ging als bij Myst. Ondertussen is Myst bezig met een kleine revival, want de game is inmiddels ook speelbaar op de huidige handhelds. Riven volgt die weg en komt zeer binnenkort ook uit op Apple’s handhelds.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 augustus 2010 om 9:58
Onderwerp
Categorie
Games
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.