iCulture speelt: Flappy Golf, Mount Olympus en Cabin Escape: Alice’s Story

Flappy Golf is een leuke combinatie tussen Flappy Bird en Super Stickman Golf op iPhone en iPad - en we spelen twee point & click-games.

ICS Flappy Golf iPad iPhone headerWie te porren is voor avonturengames die je op je dooie gemak kan spelen, mag zich welkom voelen in de eerste iCulture speelt van deze week. Mount Olympus is na de release eerder deze maand voorzien van een update die een gevoelige fout uit het spel haalt. Cabin Escape: Alice’s Story is nóg een interessante point & click-game, waarin je moet ontsnappen. Wie iets meer actie zoekt – met nadruk op iets – kan zijn een balletje slaap in Flappy Golf. Op een fladderende manier dan.

Flappy Golf: leuke recyclegame

ICS Flappy Golf iPad groen parcoursOok gevestigde iOS-ontwikkelaars zijn er niet vies van om in te haken op het succes van Flappy Bird. Dat geeft Noodlecake Studios aan. De ontwikkelaar poetste de verschillende golfbanen van haar hit Super Stickman Golf 2 op en implementeerde de kleuren en het flap-mechanisme van Flappy Bird om een nieuw spel te maken. Je mag Flappy Golf dus gerust een recyclegame noemen. Het idee is zo helder als Nederlands kraanwater. Met twee knoppen in de hoeken van het scherm flap je naar links en rechts en zo fladder je je gele fladderende golfbal door de lucht. Langs zandbanken, kuilen, heuvels en water, bereik je zo de golfhole in zo weinig mogelijk fladderbewegingen. Blijf je onder het laagste aantal, dan word je beloond met goud. Daarboven kom je in aanmerking voor zilver en voor het daar weer boven staande brons moet je in het begin gewoon je best doen, ze eenvoudig begint het spelletje. Flappy Golf is een project dat voortkwam uit de wereldwijde Flappy Game Jam en een van de geinigste spelletjes die we daaruit zagen voortkomen. Zonder kosten en met wat beeldreclame op weinig storende posities, is Flappy Golf leuk genoeg om eens te proberen. On par met andere leuke Flappy Bird-achtigen.

Downloaden: Flappy Golf (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Mount Olympus: nu wel goed

ICS Mount Olympus iPad iPhoneEen puntje op de puzzel-i. Dat behelst de laatste en alweer derde update van Mount Olympus deze maand. Het point & click-spel heeft daarmee de oneffenheden weggewerkt en is klaar voor het grote publiek. Het publiek dat wel in is voor het doorkruisen van bijna 300 verschillende getekende decors en het oplossen van drie keer zoveel puzzels als in voorganger Tesla’s Electric Mist. Klinkt dat als veel? Om ervoor te zorgen dat je de weg niet kwijtraakt, legt het spel alle nieuwe ruimtes vast op kaart. Ook is er een hintsysteem dat je een helpende hand biedt waar nodig.

De vraag is wel of het nodig is: Mount Olympus leunt vooral op zijn lengte. De puzzelprincipes zijn soms fraai en origineel, soms al een paar keer eerder gedaan. Volgens ontwikkelaar iCoolGeeks is het een bewussie: je moet Mount Olympus namelijk vooral met zoveel mogelijk mensen om de iPad en iPhone heen spelen. Het verklaart misschien ook waarom de tekeningen vrolijk gekleurd zijn, maar toch heel klinisch aanvoelen. Een sfeer van mysterie of spanning is nagenoeg achterwege gelaten ten faveure van de vrolijke kleuren. Het benadrukt nog maar eens dat Mount Olympus een toegankelijke aangelegenheid is.
Downloaden: Mount Olympus (€0,89, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Cabin Escape: Alice’s Story

ICS Cabin Escape iPad iPhoneWat is Jason nou eigenlijk voor een vriend? Aan twee rondslingerende briefjes wordt duidelijk dat hij vanochtend vroeg de deur uit moest omdat hij een extra dag op het lab moest zijn, maar moest hij jou daarvoor echt opsluiten in een blokhut één dag voordat de kinderen komen? ‘Omdat je dan wat te doen hebt’. Nou ja, we kunnen er niet omheen: er valt wel wat te doen in Cabin Escape: Alice’s Story. De blokhut aan het meer zit potdicht en je kan er met geen mogelijkheid uit zonder je hoofd te breken over verschillende puzzels.

Cabin Escape is de nieuwe point & click ontsnappingsgame van Glitch Games, de ontwikkelaar die eerder de succesvolle Forever Lost-spellen op iPhone en en iPad uitbracht. Hij hangt samen aan een paar schermen en heeft wat herhaaldelijke sfeergeluiden op de achtergrond: het is niet de meest uitgewerkte game in zijn soort. De puzzels zijn daarentegen onderhoudend genoeg om dit gratis spel een spin te geven. Codes kraken, kleurencombinaties onthouden en links leggen tussen verschillende voorwerpen: Jason houdt je inderdaad wel eventjes bezig.

Downloaden: Cabin Escape: Alice’s Story (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen flappy bird, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.