Review: Strip Designer voor iPhone

Review van Strip Designer, een applicatie waarmee je stripverhalen en fotocolleges met bijschriften kunt maken. In deze review kijken we welke mogelijkheden deze app heeft.
Rinus van Schajik - · Laatst bijgewerkt:

strip designerStrip Designer is een foto applicatie waarmee je de onlangs genomen vakantiefoto’s op een wel heel originele manier kunt bewerken en weergeven. Met Strip Designer kan je de foto’s bewerken en laten weergeven als een stripboek. Er zijn vele templates waaruit je kiezen en er zijn flink wat filters en spreekballonnen waarmee je de foto’s kan bewerken. De applicatie is gemaakt door Vivid Apps van Jens Egeblad. Deze applicatie, die je voor 0,79 euro kunt downloaden in de App Store, heeft een zeer breed scala aan functies.

Interface en functies

strip designerStrip Designer start op met het beginscherm, waar je direct een nieuwe strip kunt maken of verder kunt gaan met een opgeslagen strip. Tevens kun je daar uitgebreid lezen hoe je de applicatie kunt gebruiken en alle mogelijkheden optimaal kunt gebruiken.

Als je met een nieuwe strip begint krijg je de optie om uit twee verschillende templates te kiezen: een ‘normale’ strip of uit een filmstrip. Er zijn wel 40 verschillende templates waaruit je kunt kiezen. Ze variëren tussen 1 en 4 foto’s per template. Mocht je als je klaar bent toch niet helemaal tevreden zijn met de template kan je die nog steeds wijzigen zonder helemaal opnieuw te moeten beginnen. Simpel een andere template kiezen en eventueel het formaat van de foto’s wat aanpassen.

Foto’s kunt je op twee manieren kiezen: vanuit de camera of vanuit de al opgeslagen foto’s. Foto’s kan je met de bekende iPhone-bewegingen vergroten en roteren zodat je ze in de voor jouw ideale positie hebt gezet.

Filters

Er zijn diverse filters die je kunt gebruiken om jouw foto’s aan te passen: een grayscale-filter, invert-filter, contrastfilter, verscherpen en een sepiafilter. Tevens zijn er nog een Sketch-filter, een Halftone-filter en mijn favoriet: een Comic-filter. Per foto kun je de kleuren aanpassen (rood, groen en blauw) en de kleuren lichter en donkerder maken.

Tekstballonnen

Als de foto’s gereed zijn kun je ze nog opleuken door er tekstballonnen bij te plaatsen. Dit doe je door simpelweg ‘Add’ te selecteren en de ballonnen komen tevoorschijn. Als je jouw selectie gemaakt hebt kun je ze groter of kleiner maken, de kleur van het kader kiezen en natuurlijk jouw eigen tekst erin zetten. Je kunt kiezen uit diverse lettertypes. Onder de tekstballonnen kan je ook nog een schaduwrand zetten. Het is mogelijk om de tekstkleur, de outline en de achtergrondkleur te veranderen. Omdat de iPhone een relatief klein scherm heeft kun je in Strip Designer in- en uitzoomen. Ook is het mogelijk in landscape te werken.

Opslaan

Er zijn diverse manieren om de strips op te slaan en uit te wisselen. Je kunt de strip opslaan voor als je later verder eraan wilt werken. Versturen per e-mail kan je op verschillende manieren doen: direct of via More… eerst een resolutie kiezen, waarmee je de strip wilt versturen (er is keuze uit twee opties: hoge of hogere resolutie). Je kunt de strip direct op jouw iPhone opslaan en zelfs als PDF versturen. Tevens kun je direct vanuit Strip Designer de strip versturen naar Facebook en Flickr, of direct naar Twitter versturen via Twitpic.

Conclusie

Zoals jullie hierboven hebben kunnen zien en lezen is het een veelzijdig programma waar de fotografen onder ons zich lekker mee kunnen uitleven. Voor de prijs hoef je het niet te laten: €0,79. Verras je vrienden en/of vriendinnen eens met een bijzonder beeldverslag, bijvoorbeeld van jouw laatste vakantiefoto’s. Het sterke punten van deze applicatie zijn de gemakkelijke interface, de vele opties voor opslaan en verzenden en de layout: alles is gemakkelijk in volgorde te doen en elke stap is opgesplitst in duidelijke groepen. Strip Designer zorgt voor heel wat uurtjes fotoplezier.

Info: Strip Designer

  • Ontwikkelaar: Jens Egeblad, Vivid Apps
  • Applicatie: Strip Designer
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €0,79
  • Geteste versie: 1.2
  • Bestandsgrootte: 1,6MB
  • Cijfer: 8,5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.