Ping!: Stuur gratis berichten met Push Notifications

Sinds de iPhone Push Notifications ondersteunt, is er een groot aantal applicaties die deze functie hebben. Zo ook de nieuwe applicatie Ping!. Hiermee kun je tekstberichten versturen naar andere iPhones en iPod touches.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

Ping!Sinds de iPhone push-notificaties ondersteunt, is er een groot aantal applicaties die deze functie hebben. Zo ook de nieuwe applicatie Ping! waarmee je gratis ‘smsjes’ kunt versturen naar andere iPhones en iPod touches.
Dit was natuurlijk al langer mogelijk met instant messaging applicaties als IM+, Palringo of Beejive, maar in tegenstelling tot deze heeft Ping! een snelle opstarttijd. Ping! is na 5 seconden (iPhone 3G) compleet opgestart en klaar om een bericht te versturen, terwijl bijvoorbeeld IM+ minstens 15 seconden nodig heeft om op te starten.

Om deze applicatie te gebruiken moet je een naam opgeven waarmee anderen jou kunnen vinden. Als je het Ping!-ID van iemand hebt ingevuld, kun je het bericht gaan schrijven. Het is ook mogelijk om een Ping!-ID te koppelen aan een contactpersoon uit je adresboek, waardoor je de volledige naam (en eventueel een foto) ziet in de conversatie.

De indeling van de applicatie doet sterk denken aan de eigen SMS-applicatie van Apple. In het opstartscherm zie je alle personen staan met wie je al berichten hebt gewisseld. Klik je op een van de namen, dan zie je de conversatie die je met hem of haar hebt gevoerd. Net zoals bij de standaard SMS-applicatie, staan alle berichten in tekstballonnen. Helaas lijkt er iets misgegaan te zijn met sommige teksten. Zo staat er bovenin het hoofdmenu: ‘STRING_APP_NAME’. Iets dergelijks staat ook bij een aantal knoppen. Hopelijk is dit bij een volgende update verholpen.

Ping! (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:56
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.