Review: myMovies, films beheren op je iPhone (+wedstrijd)

Review van myMovies, een applicatie van een Belgische ontwikkelaar waarmee je je filmcollectie op je iPhone kunt beheren. myMovies haalt gegevens van IMDb waardoor het invoeren van je filmbibliotheek erg snel gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

myMoviesDe Belgische ontwikkelaar Tom Nys, die eerder de iPhonegebruikers verraste met een applicatie waarmee je visitekaartjes kon scannen (Snabiz) heeft nu weer een nieuw idee. MyMovies is een applicatie waarmee je films kunt beheren op je iPhone. De applicatie heeft een weergave gekozen die ook al bij ItemShelf en myComics te zien was: een soort boekenplank waarop de films staan uitgestald. Grafisch ziet dat er erg mooi uit en omdat er een koppeling met IMDb is gemaakt kun je ook nog eens heel snel je films invoeren.


Films toevoegen in myMovies

MyMovies is in feite een filmcatalogus, waar je je collectie kunt invoeren. Rechtsboven bevindt zich een plusknop waarmee je nieuwe films toevoegt. Je kunt de gegevens handmatig invoeren, maar het is natuurlijk veel makkelijker om ze uit IMDb te halen. Vul een titel in en de lijst verschijnt in beeld. Nou ja, niet altijd want bij het invoeren van de film American Beauty leverde de zoekterm ‘american’ alleen twee andere films op: Citizen Kane en Amerikanka. De zoekterm ‘american beauty’ levert een lijst van 20 resultaten. Die zoekresultaten zijn het gevolg van hoe IMDb werkt: ook daar krijg je bij ‘american’ alleen Citizen Kane en Amerikanka als eerste twee zoekresultaten te zien.

Het toevoegen van een film kost zo’n 10 seconden, dus je kunt zelf uitrekenen hoeveel tijd het kost om je complete filmcollectie in de catalogus te stoppen. Importeren van csv-bestanden, Excel-sheets of andere digitale lijsten is niet mogelijk. Synchroniseren met online- of desktoplijsten trouwens ook niet.

Films zoeken in myMovies

Na het invoeren van de films kun je vrij snel door je collectie bladeren. Je kunt kiezen voor een sortering op titel, genre of waardering. Rechtsboven vind je ook een vergrootglas: tik je hierop en voer je een zoekterm in dan werkt dit als een filter: je ziet alleen nog de films waarin de zoekterm voorkomt. Helaas is dit filter alleen van toepassing op de titel; je kunt bijvoorbeeld niet alle films uit 2008 of alle films met 5-sterrenwaardering zien.

Wat de achtergrond van je ‘mediakast’ betreft kun je uit hout, metaal of koolstof kiezen. Grafisch ziet de applicatie er erg mooi uit. Je kunt alle gegevens handmatig aanpassen: heb je de DVD van Fight Club opgenomen in de catalogus en kom je erachter dat het een VHS-videoband is, dan kan dat ook. Blu-ray, DVD+R, DVD-R, HD-DVD en Digital Media zijn ook mogelijk. De instellingen van het programma zijn nog wat beperkt: je kunt aangeven of de titel al dan niet wordt getoond, je kunt de achtergrond wijzigen en de wijze waarop de films worden gesorteerd. Er zijn nog genoeg uitbreidingen mogelijk, zoals een optie om films uit te lenen, te markeren welke films je nog eens wilt zien of het maken van een backup van de ingevoerde gegevens.

Conclusie

Voor een eerste versie van een applicatie is myMovies een goed begin. De applicatie ziet er goed uit en het invoeren van de informatie is dankzij de koppeling met IMDb niet echt veel werk. Wel is het informatie die je liefst maar eenmalig wilt invoeren, dus het zou handig zijn als er ook wat backup- of uitwisselmogelijkheden bij komen.

Info: MyMovies

  • Ontwikkelaar: Netwalk
  • Applicatie: MyMovies
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: 1,59 euro
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 0,6MB
  • Cijfer: 7

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 1:07
Categorie Productiviteit
Onderwerp imdb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.