iFilms: Nederlandse app laat zien welke films op tv komen

iFilm is een universele app die films op tv in kaart brengt. Je ziet welke interessante films er komen, kunt ze delen met vrienden en een notificatie instellen.

ifilmsBen je gek op films kijken, dan is er nu een app die ze op een rijtje zet: iFilms. Nieuw? Nou ja, niet helemaal, want op iPhoneclub hebben we al uitgebreid geschreven over MovieMeister. Die hanteert dezelfde insteek, maar is alleen geoptimaliseerd voor de iPhone. De universele app iFilms kan ze allebei aan. Het appicoontje met de tekst ‘TV’ komt niet helemaal overeen met de naam van de app, maar dat mag de pret niet drukken. De advertenties kun je afkopen voor €0,89.

ifilms iphoneiFilms toont een overzicht van de films die vanavond op tv zijn. Je kunt bij elke film achtergrondinformatie opvragen, zoals IMDb-info over acteurs, informatie van FilmTotaal, een samenvatting of een trailer.

Bij elke film kun je een notificatie instellen, die je waarschuwt zodra de film gaat beginnen. Via Twitter en Facebook hou je vrienden op de hoogte als er een geweldige film op tv komt. iFilms maakt gebruik van de informatie van FilmTotaal.

Net als MovieMeister beperkt iFilms zich niet tot de Nederlandse zenders. Je krijgt ook BBC, Canvas en andere zenders te zien. De app toont het filmaanbod van vandaag en morgen. Hiernaast zie je een schermafdruk van de iPhone-versie. De iPad-versie ziet er hetzelfde uit, maar propt wat meer informatie op het scherm.

Downloaden: iFilms (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2013, 19:15
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen imdb, iPhoneclub, lockscreen, televisie, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.