IMDb op iPhone geeft snel toegang tot acteurslijst

De IMDb-filmapp voor iPhone is voorzien van een handiger overzicht van acteurs en actrices in de app, maar de klapper is voor de VS.

IMDb Movies en series iPhone iPod touch iPadHet is natte vingerwerk, maar het moest toch haast wel dat de lijst met acteurs in een film of serie, een van de meest geraadpleegde pagina’s is in IMDb? Je ziet opeens een bekend figuur langskomen in New Girl en móet weten waar je die ook weer van kent. Dexter? Will & Grace? Misschien wel Iron Man? Je opent de IMDb-app op je iPhone, typt de serie die je kijkt in en duikt in de acteurslijst om te zien waar de actrice nou ook alweer meer in speelde. Dankzij versie 3.3 van de Internet Movie Database gaat dat zoeken nu sneller dan voorheen.

IMDb hoofdpagina iPhone-appIMDb gooide onlangs nog de detailpagina van een film en serie om op iOS. Daardoor kon je alleen nog horizontaal door de acteurslijst vegen, wat een tikkeltje onhandig is als je scherm vooral in de lengte handig is. Dat heeft IMDb nu ook ingezien. Met een pijl rechts van de acteurs, ga je naar een overzichtspagina waarin alle acteurs onder elkaar staan. Je kan daarnaast ook kiezen tussen een tegelweergave waarbij elke foto één vierde van het beeld inneemt. Bovenin de pagina tref je een zoekbalk en snelle toegang tot je eigen watchlist, zodat je daar ook snel door kan snuffelen in de serie of film waarvan je iemand denkt te herkennen. Het is een andere vernieuwing van IMDb 3.3 op iPhone: je ziet dat vlaggetje om naar je watchlist te gaan nu op veel meer pagina’s.

Op zowel de iPhone als iPad heeft IMDb verder een link gelegd met Amazon als je een film of serie wil kopen op DVD of Blu-ray, er zijn meer biografieën van bekende acteurs en nieuwkomers beschikbaar en er zijn bugs uit de app gehaald. De grootste klapper van versie 3.3 wordt echter gemaakt in de Verenigde Staten. Daarin is het via de IMDb-app nu mogelijk om bioscoopkaartjes te kopen via de applicatie. De toevoeging “voorlopig alleen in VS” in de update-omschrijving lijkt er op te wijzen dat IMDb werkt aan een grotere uitrol van de functie.

Downloaden: IMDb Movies & TV (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 12:15
Categorie Amusement
Onderwerp imdb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.