IMDb voor iPhone en iPad: nieuw ontwerp, lijsten met filmsterren

IMDb voor iPhone en iPad heeft nu een strak iOS 7 ontwerp, met andere kleuren en knoppen. Ook nieuw: lijsten met filmsterren aanleggen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

imdbDe IMDb-app heeft een metamorfose ondergaan, waarbij de app een strak iOS 7-tintje heeft gekregen. Hierdoor zijn de zwarte balken in de interface nu grijs, de afgeronde knoppen voortaan vierkant en heeft de app een stuk meer witruimte. Ook de navigatie van de app is aangepast, waardoor je in ieder scherm een dropdown-menu kunt oproepen. Voor filmliefhebbers die graag alles over hun favoriete acteur of actrice lezen is er bovendien goed nieuws: je kunt nu lijsten met filmsterren aanleggen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Ook nieuw is het nieuwe Road to the Oscars tabblad, waar je niet alleen alle nominaties en persfoto’s in de aanloop naar de beroemde prijsuitreiking kunt bekijken, maar tijdens de uitzendingen van Golden Globes en de Oscars ook live kunt lezen wie de winnaars zijn. Daarnaast kun je in de IMDb-app voortaan stemmen in polls over allerlei trivia, een geestige gimmick om de app iets interactiever te maken.

Een andere noemenswaardige verandering zijn de nieuwe mogelijkheden om de volgorde van de filmsterren en filmtitels in je lijsten aan te passen door ze te sorteren en filters aan te brengen. Zo kun je de personen in je lijst op naam, geboortedatum, lengte en datum dat je ze hebt toegevoegd sorteren, waarbij we acteurs op lengte groeperen enigszins creepy vinden. Geef ons maar gewoon alfabetische volgorde. Filmtitels kun je sorteren op naam, verschijningsdatum, gemiddelde waardering, persoonlijke waardering en datum dat je ze hebt toegevoegd. Films in de bekende Watchlist kun je op dezelfde manier van elkaar scheiden. Met name het sorteren op verschijningsdatum was een veelvoorkomend verzoek aan de ontwikkelaars, die met deze update dat verzoek hebben ingewilligd.

beginfilm

50 tinten grijs

Hoewel de interface van de IMDb-app er over het algemeen een stuk strakker uitziet, heeft de app nu ook een enigszins “vale” uitstraling. Dat komt ongetwijfeld door het gebruik van al die verschillende tinten grijs, die de frisheid van de app niet ten goede komen. Ook is het enigszins vreemd dat het typische IMDb-geel van het app-icoon nergens meer terugkomt. En nog een – klein- kritiekpuntje over het nieuwe ontwerp: zowel het IMDb-logo als de instellingen bovenin de menubalk op het hoofdscherm roepen hetzelfde dropdown-menu’tje op.

De nieuwe functies om lijsten met personen aan te leggen en de Oscars op de voet te volgen noemde Cult of Mac gekscherend “stalking features“, maar dat lijkt ons enigszins overdreven. Het is nu eenmaal zo dat IMDb vaak wordt gebruikt om te kijken waar die ene persoon in die serie nou ook alweer nog meer in voorkomt, en het lijkt er meer op dat de app daar gewoon handig op inspeelt. Kom je steeds dezelfde acteur tegen in films die je goed vindt? Zet hem in een lijst, dan zie je meteen als er een nieuwe film met hem verschijnt. En dat lijkt ons helemaal niet zo’n gek idee.

Downloaden: IMDb (gratis, universeel, iOS 7.0+)

hoofdoscars

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2013, 16:15
Categorie Amusement
Onderwerpen film, imdb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.