Review: My Football Pro, 600 competities en voetbalnieuws: voor de voetballiefhebber

Review van My Football Pro voor de iPhone; een uitgebreide voetbalapplicatie voor iedere voetbalfan. My Football Pro is de uitgebreide opvolger van My Football en biedt 600 voetbalcompetities en veel voetbalnieuws en wedstrijdverslagen.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

My Football Pro voor iPhoneMet My Football Pro heeft ontwikkelaar Supportware, eerder verantwoordelijk voor Buienradar en WikiMe, een aantal verbeteringen ten opzichte van het origineel doorgevoerd. Het originele My Football, dat in een eerder review goed werd beoordeeld, was blijkbaar toch nog voor verbetering vatbaar.
Wat als eerste opvalt is dat er een aantal knoppen onderin het scherm zijn bijgekomen. Nieuw is bijvoorbeeld de optie om je eigen favoriete voetbalcompetities of je favoriete team(s) op te slaan. Hieronder zullen we stilstaan bij alle andere mogelijkheden die dit uitgebreide programma biedt.

Het grootste verschil tussen de Pro-versie en het originele My Football zit hem in het kunnen personaliseren van de applicatie en de uitbreiding van het aantal competities naar 600 (40+ in My Football, zie het overzicht (PDF) op de website van de ontwikkelaar). Omdat de hoeveelheid gegevens die je kunt vinden over competities, spelers, teams, wedstrijdhistorie, enzovoorts zo enorm groot is, is het handig dat je daar je persoonlijke selectie in kunt maken.

Competities

Uitleg gebruik eerste keerJe eigen competitiesWanneer je My Football Pro voor de eerste keer start krijg je een uitleg hoe je je eigen favoriete clubs en competities kunt toevoegen. Dit doe je door op het plusje linksboven te drukken en daarna via de zoekfunctie een club of competitie te zoeken. De hoeveelheid competities die je kunt vinden is zoals gezegd ongelooflijk uitgebreid: van de Algarve Women’s Football Cup tot de tweede divisie van Armenië tot bekendere competities als de Champions League of natuurlijk gewoon de Eredivisie in Nederland. Wanneer je een te volgen competitie hebt gevonden komt deze bij de knop Competitie te staan. Van hieruit kun je meer details over die competitie vinden door op de bewuste competitie te klikken. Je ziet de stand op dat moment en welke wedstrijden er gespeeld zijn of nog gespeeld moeten worden. Ook vind je alle statistieken zoals topscorers, wie de meeste gele kaarten heeft en kun je de historie van diezelfde competitie van de afgelopen jaren bekijken. Deze onderdelen zijn feitelijk niet gewijzigd ten opzichte van de originele versie, maar nu wel voor meer competities beschikbaar. Wel nieuw is dat je (geschreven) verslagen kunt lezen van de wedstrijden die gespeeld zijn of in sommige gevallen een vooruitblik van een nog te spelen wedstrijd.

Competities zoeken   Competitiestand   Statistieken van een competitie

Teams en spelers

Onder het knopje Mijn Teams kun je al je favoriete teams toevoegen. Dit gaat iets anders dan het toevoegen van een competitie. Wanneer je via de competities uitkomt bij een bepaalde club, kun je in het detailscherm van die club deze toevoegen door daar voor de optie Add to My Teams te kiezen. Je kunt dus niet zoeken op een bepaalde club, wat handiger geweest zou zijn. In het detailscherm van een team vind je, behalve het adres van het stadion, ook een link naar de officiele website en de huidige positie van die club in de competitie. Door te kiezen voor de optie Team onderaan krijg je alle spelers te zien die momenteel bij deze club spelen. Bij iedere speler staat onder meer hoeveel doelpunten hij/zij deze competitie heeft gemaakt en het aantal gele en/of rode kaarten dat hij/zij heeft opgelopen. Door voor Wedstrijden te kiezen zie je alle nationale en internationale wedstrijden die deze club gespeeld heeft en nog moet gaan spelen.

Je favoriete teams   Club details   Spelers statistieken per team

Wedstrijden

Details over de wedstrijden kun je op een aantal manieren bereiken. Allereerst door via een competitie door te klikken naar een wedstrijd die al gespeeld is of nog moet komen. Via Mijn Teams kun je ook bij deze wedstrijden komen. De laatste optie om wedstrijddetails te bekijken is via de optie Mijn Live of bij Alles Live. De eerste optie laat alle wedstrijden zien die op dat moment worden gespeeld binnen jouw favoriete competities. De keuze Alles Live laat alle livewedstrijden van alle competities op dat moment zien. Er wordt eigenlijk altijd wel ergens gevoetbald op deze wereld! Wanneer je een wedstrijd hebt geselecteerd, zie je de eindstand, of de livestand op dat moment. Je kunt van hieruit trouwens ook weer doorklikken naar een van de twee clubs. Je ziet wedstrijddetails als gele kaarten, de wissels en wanneer er gescoord is. Onderaan zie je ook nog eens de opstellingen van beide teams staan. Ook kun je bekijken wat beide clubs in het verleden tegen elkaar hebben gespeeld.
Leuk en een nieuwe optie van My Football Pro: wanneer er een live-wedstrijd gaande is en er gescoord wordt, krijg je direct een melding hiervan op het scherm.

Wedstrijd details   Wedstrijden in een competitie   Alle live-wedstrijden

Nieuws

Nieuw is ook de sectie Nieuws, waarin je al het nationale en internationale nieuws over bijvoorbeeld transfers of trainerswissels kunt lezen. Deze nieuwtjes zijn erg up-to-date: zo stond er bij het afronden van deze review al in dat van Basten weggaat als coach bij Ajax. Wanneer je op de titel klikt, krijg je het uitgebreide bericht te zien. Deze zijn helaas nog wel Engelstalig, maar Supportware werkt aan meertalig nieuws.

Nieuwsoverzicht   Nieuwsdetails   Wedstrijd verslag

Pluspunten

My Football Pro bevat een indrukwekkende hoeveelheid details en feiten over iedere competitie, club en speler die je maar kunt bedenken. Handig is dat je een selectie kunt maken om je eigen clubs en competities op een rij te zetten. De gegevens die worden getoond zijn relevant en altijd up-to-date. Leuk is ook dat wanneer je de applicatie tijdens een live-wedstrijd open hebt, je een melding krijgt wanneer er wordt gescoord.

Minpunten

Omdat de applicatie zo uitgebreid is, is het soms niet duidelijk hoe je bij bepaalde gegevens kunt komen of welke (doorklik-)mogelijkheden er zijn binnen een bepaald scherm. Verder zou het een pluspunt zijn als je kon zoeken op een bepaalde club: dit is nu nog niet het geval, maar niet onoverkomelijk. Een minpuntje is de mix van Engelstalige en Nederlandstalige schermteksten, maar dat zal vermoedelijk zeer snel in een volgende versie worden hersteld.

Conclusie

Hou je ook maar een beetje van voetbal, dan is dit dé applicatie die je op je iPhone moet zetten. Natuurlijk zijn er wel wat alternatieven, zoals bijvoorbeeld de mobiele site van V.I., maar geen enkele andere applicatie of site biedt zoveel nieuws en details over, door, voor, onder, achter, binnen en met voetbal dan My Football Pro. Voor 2,99 euro – minder dan de prijs van een gemiddelde voetbalblad – ben en blijf je helemaal up-to-date over alles wat met voetbal te maken heeft. De gegevens zullen volgens de beschrijving in de App Store geactualiseerd worden tot de zomer van 2010. Navraag bij de ontwikkelaar leert dat je voor de volgende competitieperiode (2010-2011) een nieuwe gebruikslicentie op de wedstrijdgegevens kunt kopen voor een nog te bepalen bedrag. Tegen die tijd ben je al lang op de hoogte wat het derde vrouwenelftal van Azerbeidzjan tegen welke ander teams in de competitie van 1963-1964 heeft gedaan…

Info: My Football Pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:01
Categorie Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.