Review: hardlopen met iMapMyRun (App Store)

Review iMapMyRun, een gratis hardloopapplicatie voor de iPhone. Hiermee wordt het hardlopen nog leuker door de grafieken, statistieken en zelfs live-feedback!
Anne Jan Roeleveld - · Laatst bijgewerkt:

I Map My RunWe hebben de afgelopen tijd al heel wat reviews geplaatst over hardloopapplicaties. Onder andere van RunKeeper (Pro), Trailguru, Nike+ en Trainer. Deze applicaties zijn erg handig wanneer je precies alle statistieken over je hardloopprestaties wilt weten. Niet alleen de tijd en de afstand wordt gemeten, ook de hoogteverschillen en verloop van je snelheid worden opgeslagen. Een applicatie die al een tijd in de App store is te verkrijgen, maar waar nog geen review over is geschreven, is iMapMyRun. Persoonlijk gebruik ik deze applicatie erg vaak en vind hem dan ook de beste in de rubriek hardloopapplicaties.

In tegenstelling tot RunKeeper is iMapMyRun als uitbreiding ontwikkeld op een bestaande webapplicatie. Via de webapplicatie MapMyRun.com was het al mogelijk je route uit te stippelen of gelopen routes naderhand in te voeren. Het grote nadeel hiervan is dat dit veel tijd kost en je niet zo nauwkeurig de route na kunt tekenen. Ook kun je via de webapplicatie een loopschema opstellen om een bepaald doel te bereiken.

Interface iMapMyRun

Onderin de applicatie staan vier tabs: Home (beginscherm bij het opstarten), Record (tracken van je route), My Training (opgeslagen routes en loopschema) en Settings (profiel instellingen).

Start de applicatie op en geef iMapMyRun eenmalig toestemming om het GPS signaal te gebruiken. Wanneer je achteraf je gelopen route wilt uploaden en nog eens wilt bekijken, is het belangrijk eerst een account aan te maken. Je kunt je op de website registreren, maar ook via de iPhone-applicatie. Na het inloggen kun je beginnen. Wacht wel even totdat het GPS-signaal op groen staat. Het is mogelijk om toch te beginnen wanneer je slecht bereik hebt, maar dit is niet aan te raden. Onderweg kun je de gelopen afstand, tijd,  snelheid en gemiddelde snelheid bekijken.

Omdat de applicatie constant het GPS-signaal gebruikt om je positie te updaten, is de accu met 2 uur vrijwel geheel leeg. Ga dus altijd met een volle accu weg. Om de accuduur wat te verlengen is er in de applicatie een handigheidje ingebouwd. Wanneer je aan het hardlopen bent, dimt het scherm. De timeout hiervan kun je instellen in de tab Settings. Het scherm kun je ook locken, zodat je onderweg niet per ongeluk de route stopt.
Let op: zet de iPhone tijdens het lopen niet in de slaapstand. De iPhone schakelt dan het GPS signaal uit.

Tijdens het lopen is er de mogelijkheid om live feedback te krijgen over je loopprestaties. In Settings kun je instellen wanneer je dit wilt horen. Dit kan na een x aantal minuten, een x aantal kilometers of na het unlocken van de applicatie. Ook de feedback kun je instellen. Je kunt kiezen uit: afstand, tijd, snelheid en gemiddelde snelheid.

iMapMyRun iPhone app    iMapMyRun iPhone app

Wanneer je gaat lopen, kun je ook naar je eigen muziek luisteren. Je moet die dan wel vooraf starten. Wanneer je per ongeluk de applicatie afsluit, dan slaat de applicatie automatisch de gegevens op. Bij een herstart, krijg je de keuze met de route verder te gaan, op te slaan, te verwijderen of een nieuwe route te beginnen.

Ben je klaar met hardlopen, dan druk je vanzelfsprekend op de stop knop. Druk op de knop Save en na het invoeren van je sportactiviteit word je route opgeslagen. Wanneer je 3G-verbinding hebt, wil dit nog wel eens fout gaan. Je kunt dan het beste wachten totdat je thuis via Wi-Fi ontvangst hebt.

De gelopen route wordt opgeslagen in de My Training tab en kun je in een Google Maps kaartje terugzien. Ook kun je de snelheid ten opzichte van de afstand zien in een grafiek. De route kun je via de applicatie direct op Twitter zetten, al dan niet automatisch na het uploaden. In de My Training kun je een loopschema aanmaken en een bestaand schema bekijken of wijzigen.

iMapMyRun op Twitter

Conclusie

Al met al is deze hardloopapplicatie zeer uitgebreid en kunnen er veel functies naar eigen wens worden ingesteld. iMapMyRun is erg handig in gebruik en de menustructuur is logisch ingedeeld. De loopschema’s, grafieken en live-feedback als extra’s boven andere hardloopapplicaties maakt iMapMyRun tot de nummer 1. Daarnaast is de applicatie ook nog eens gratis te downloaden.

Reviews van andere hardloopapplicaties

Info: iMapMyRun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:40
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp hardlopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.