happening icoon groot

Review: Happening, wat maakt deze Nederlandse vrienden-app zo verslavend?

De Nederlandse app Happening maakt groepsgesprekken handiger én leuker. Maar wat maakt deze app nou zo verslavend, dat je steeds weer even gaat kijken?

happening icoon grootGroepsgesprekken in chat-apps op je telefoon kunnen erg leuk zijn, maar zodra er iets geregeld of afgesproken moet worden, verlies je al snel het overzicht. Want vind tussen al die berichten maar eens terug wat iemand nu ook alweer gezegd heeft. Om die chaos te voorkomen bedachten drie Nederlandse studenten de berichten-app Happening. De app zit bomvol functies, zoals een datumprikker, spelletjes en selfieopdrachten. Vooral onder studenten en vriendengroepen is Happening in korte tijd erg populair geworden. Maar waarom eigenlijk?

Happening: plugins voor groepsgesprekken

Happening app screenshotHappening werd in korte tijd tienduizenden keren gedownload. De voornaamste reden dat de berichten-app zo populair is, is dat er extra mogelijkheden voor groepsgesprekken in zitten. Deze worden plugins genoemd en zorgen ervoor dat je zonder extra’s te installeren je chats handiger of leuker kunt maken. Wil je met vrienden een datum prikken om op stap te gaan, dan vind je in de app een datumprikker die je kunt gebruiken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld boodschappenlijstjes delen of aan je huisgenoten laten weten welke avonden je met ze mee-eet. Al deze opties zijn in één overzicht terug te vinden, waardoor je nooit ver hoeft te zoeken naar afspraken die je eerder hebt gemaakt. Naast de extra mogelijkheden kun je ook nog gewoon kletsen met je vrienden in Chat of foto’s bekijken onder Gallery.

Selfiewedstrijd

Screenshot Happening appHappening heeft dus een aantal handige extra functies, maar het zijn vooral de minder functionele plugins die de app zo leuk maken. Zo kun je het bijvoorbeeld opnemen tegen vrienden in een potje schaken of een soort Ranking the Stars met ze spelen. Daarnaast kun je ze uitdagen voor een selfiewedstrijd. Dit houdt in dat de app op willekeurige momenten iedereen in het groepsgesprek de opdracht geeft een selfie te nemen in een bepaalde situatie of met een voorwerp. Denk hierbij aan het nemen van een foto onder een verkeersbord of een selfie waarbij je je kleren binnenstebuiten draagt. Degene die het snelst een goede foto plaats verdient punten. Heb je aan het eind van de week de meeste punten, dan win je het spel.

Conclusie Happening review

Na berichten-app Telegram, die vooral inzet op veiligheid, is er met Happening weer een nieuwe concurrent bijgekomen die de strijd aangaat met Whatsapp. De app richt zich vooral op groepsgesprekken, maar is ook met twee personen te gebruiken. Door de vele extra mogelijkheden is de app erg uitgebreid en vermakelijk. Handig ook, zeker wanneer je hem met grote groepen gebruikt en niet wilt hoeven zoeken in chaotische gesprekken. Hierin schuilt ook direct een nadeel. Hoe meer verschillende groepen je in de app aanmaakt, hoe minder het overzicht binnen de gesprekken wordt.

Pluspunten

  • Gericht op groepsgesprekken
  • Bomvol handige én leuke plugins

Minpunten

  • Onoverzichtelijk bij veel verschillende groepen
  • Engelstalig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.