Review: HabitClock helpt je aan je ochtendritueel te houden

HabitClock is een iPhone-app die je een betere start van de dag wil geven. Je stelt je eigen ochtendritueel samen en registreert hem.

HabitClock iPhone timer opstaanJe kán beter opstaan. Het ís mogelijk om even goed te strekken voordat je onder de douche stapt. En ja, het mag ook een koude douche zijn als je daarvan wakkerder wordt. De iPhone-app HabitClock is een applicatie die een stok achter de deur biedt voor een beter ochtendritueel. De app wekt je om je gewenste tijdstip en neemt meteen het ochtendprogramma met je door. Je kan je eigen gewoontes bij het opstaan bepalen, maar ook putten uit de ideeën van anderen.

In het eerste scherm van HabitClock geef je het begin van de ochtend vorm. Je stelt er in op welke dagen de wekker gaat en hoe laat en voert de taken in die je wilt vervullen die ochtenden. Dat doe je met de plusknop en een tekstveld.

Ideeën van anderen

Ideeën van anderen vind je in het tabblad Trends. Je kan er kiezen uit wereldwijd populaire rituelen, Nederlandstalige ideeën ‘uit de omgeving’ en er zijn verschillende lijsten voor verschillende soorten routines. Voor studenten, creatieve geesten, zware slapers en opstaan in 10 minuten bijvoorbeeld. Heel origineel zijn is de ideeën ook weer niet trouwens. Het gaat om douchen, tandenpoetsen, een x aantal woorden schrijven, rekken en strekken of ochtendgymnastiek. HabitClock is er niet om je ochtend op zijn kop te zetten. Het is meer een houvast.

HabitClock eigen gewoonten HabitClock iPhone timer onderdelen

Opsta-timer

Zodra je wordt gewekt door je programma, speelt de app het eerste onderdeel van je routine af. Elke stap wordt aangeduid met een grote timer in beeld, voorzien van drie knoppen: annuleren, overslaan of markeren als gedaan. De twee laatste opties laten je meteen doorgaan naar het volgende onderdeel, met het verschil dat ‘gedaan’ wel wordt gelogd door de app. Helaas zijn er geen timers voorhanden die afgaan als je te lang over een onderdeel doet. Dat zou van een flinke meerwaarde zijn als je bijvoorbeeld een workout-onderdeel in je ochtend hebt. Het is het grootste verbeterpunt van HabitClock.

Wat kan er beter?

HabitClock statististieken opstaan iPhoneEen ander is dat de applicatie in onze test tweemaal vastliep bij het laden van de Report-pagina. Na het herstarten van de app was het probleem overigens weg. De Report-functie is het verdienmodel van HabitClock. Voor 1,79 euro per maand of 5,49 euro per jaar krijg je een visuele analyse van de gewoontes die je volgt. Een apart tellertje laat zien hoe vaak je de onderdelen hebt overgeslagen en je ziet ook hoelang je gemiddeld over een onderdeel doet. Drie minuten over het tandenpoetsen? Misschien in het vervolg na het douchen doen zodat je al wat wakkerder bent.

HabitClock is een aardige applicatie om de start van de dag mee te verbeteren. Nieuwe updates mogen vooral minder vastlopers en een timer voor verschillende onderdelen behelzen. Dan wordt de app nog meer een stok achter de deur voor je goede gedrag.

Downloaden: HabitClock (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2014, 8:51
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen klok, lifehacking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.