Duck Quiz voor iPad: quizzen spelen met alle Duckstad-bewoners

Duck Quiz voor iPad is een leuke app die zich in Duckstad afspeelt. Kinderen krijgen allerlei vragen, over onderwerpen van Disney tot aardrijkskunde.

duck quizFans van Donald Duck kunnen hun hart ophalen: sinds kort is het Nederlandstalige Duck Quiz voor iPad in de App Store te vinden. In de uitgebreide app kunnen kinderen vragen beantwoorden over vijf verschillende onderwerpen: aardrijkskunde, dieren, Disney, Donald Duck of geschiedenis. De geestige applicatie is echter meer dan een simpele verzameling met vragen. Zo kunnen kinderen alleen of met meerdere kinderen spelen, verschillende niveaus kiezen en spelen met hun favoriete bewoner uit Duckstad. Uiteindelijk hebben de makers zoveel mogelijkheden en vragen ingebouwd, dat kinderen niet snel op de app zullen zijn uitgekeken. Mooi meegenomen: ondertussen leren ze ook nog iets.

Qua Donald Duck-figuur kunnen kinderen kiezen uit iedereen van de oude garde: Donald Duck, Kwik, Kwek en Kwak, Dagobert Duck, Willie Wortel, de Zware Jongens, Katrien, Lizzy, Juultje en Babetje, oma Duck, Goofy en Guus Geluk. De Zware Jongens en Goofy zijn dus de enige personages die geen gevogelte zijn. Personages met hun eigen verhalen, zoals Joe Cariaca, Midas Wolf en de drie biggen, komen nergens voor. Wat betreft keuzemogelijkheden kun je aangeven of je een Quiz of een Quizje wil spelen, waarbij een Quiz langer duurt en meer rondes heeft. Je kunt zelf je speelsterkte bepalen: Slim of Superslim. Bij Slim krijgen kinderen bijvoorbeeld meer tijd voor een vraag en mogen ze per ronde drie hulplijnen inschakelen. Dat hebben de makers inderdaad slim gedaan, want door die opties kunnen kinderen vanaf 8 jaar ook meedoen.

vraag

Als kers op de taart verschillen de vragenrondes ook nog eens van elkaar. Zo kunnen kinderen een basisronde of bonusronde spelen, maar ook een rondje Punten Pikken, Punten Pakken en Puntenpech doen. De Duck Quiz applicatie wordt overigens uitgegeven vanuit het Duckwise label, dat is ontstaan uit een samenwerking tussen weekblad Donald Duck (Sanoma), Walt Disney en onderwijsspecialisten. Duckwise zal de komende jaren diverse digitale en printproducten ontwikkelen, waarvan de Duck Quiz app de eerste is. Duck Quiz staat nog maar kort in de App Store, maar heeft sindsdien al een aantal goede beoordelingen. In eerste instantie leek de app nog wat kinderziektes te hebben, zoals het crashen op de iPad 2, maar inmiddels is dat probleem met een update verholpen.

Een andere recente app van Disney is Disney Hidden Worlds, een prachtig geanimeerde applicatie die zowel voor volwassenen als kinderen erg leuk kan zijn. Daarin zul je – samen met gloednieuwe Disney-figuren Chrona en de Inklings – verborgen objecten moeten vinden in de koninkrijken van Belle en het Beest, Aladdin, en Tangled. Later zul je samen met dit zooitje ongeregeld moeten samenwerken om een mysterieuze nieuwe Disney-schurk te verslaan.

Downloaden: Duck Quiz (€3,59, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2014, 10:38
Categorieën Games, Kinderen
Onderwerp vragen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.