iCulture speelt: vissen in Blue Eden en vlammen in Primal Flame

Primal Flame en Blue Eden: vandaag spelen we met de elementen vuur en water op de iPhone en iPad in de iCulture speelt.

ICS Blue Eden iPhoneEen bijna therapeutisch rustgevende dag in de iCulture speelt, wie had dat verwacht na de drukte van superkorte highscore-spelletjes? We duiken de elementen in. Of in ieder geval twee ervan. In Blue Eden begeleid je een school vissen tegen de gevaren die een zee te bieden heeft en moet je er ondertussen voor zorgen dat je school ook steeds groter wordt. Over welk element Primal Flame gaat, hoeven we vermoedelijk niks te zeggen. De uitwerking is wel verrassend.

Blue Eden: therapeutisch tussen de vissen

ICS Blue Eden iPhone screenshotHighscore-games en echte gamers-games zijn niet zo moeilijk te kwalificeren, maar er zijn altijd spellen die zich niet zo makkelijk in een hokje laten stoppen. Voor Blue Eden duik je diep in de zee en verblijf je er flink langer dan de ademhaling van de mens aankan. Het is je taak om een zo groot mogelijke school vissen te maken, door jezelf in steeds grotere groepsformatie goed te voederen, voort te planten en door uit de kaken van tegenstanders te blijven. Daarvoor neem je verdedigingsformaties in die ervoor kunnen zorgen dat je een haai afschudt en het is op dat moment dat Blue Eden echt op zijn hoogtepunt zit. Het spel bevat een sfeervolle onderwatersfeer en zeker op dat moment supreme vallen de prachtige animaties op waarmee de vissen rondzwemmen. Blue Eden schotelt je meerdere seizoenen voor om de afwisseling en uitdaging erin te houden, maar dit spel speel je toch vooral voor de sfeer.

Downloaden: Blue Eden (€0,89 zonder in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)

Primal Flame: spelen met vuur

ICS Primal Flame iPad iPhoneVan sfeervol in het water naar sfeervol spelen met vuur. Primal Flame lijkt wel gemaakt uit de liefde voor licht en vuur. Voordat je het spel begint, veeg je over het beeld om het vuurtje van je eigen keuze als een lucifer aan te steken. Als het vuur is ontstoken, zie je waar je mee te maken hebt in drie verschillende werelden. Maar dat laat zich al snel raden: een wirwar van zwarte zaadjes die door het beeld zweven. Je beschermt ze tegen de plantjes die zowel de zaadjes schade aandoen als jouw vuur kunnen uitblazen. Combineer dat met de donkere omgeving waar je doorheen beweegt en je weet dat je het al snel opnieuw mag proberen. Primal Flame is bij vlagen een verdraaid spannend spelletje, waarin je je vinger net op tijd en subtiel wegtrekt voor plantjes om zo geen zaadjes te raken. De zeven verschillende vlammen die je kan aansturen kan je alleen behalen door verder te komen in het spel en in-app aankopen ontbreken verder ook.

Downloaden: Primal Flame (€2,69 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2014, 20:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, vissen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.