Resporter: live amateurvoetbal volgen en verslaan op de iPhone

Resporter is een app voor de iPhone en Android waarmee je amateurvoetbalwedstrijden live kan volgen en verslaan. Verslagleggen doe je vanuit de applicatie en kan zelfs met foto worden doorgezet naar Twitter en Facebook.

Resporter iPhone iPod touchHet zal nog niet voor elke club gelden, maar aankomend weekeinde trapt het amateurvoetbal in Nederland officieel af. Dus is de timing van Resporter wel erg handig. Met de gloednieuwe app voor de iPhone en Android kan je amateurvoetbalwedstrijden volgen en zelf meehelpen te verslaan als je langs de lijn staat. In de app doe je verslag van de wedstrijd, die vervolgens is terug te lezen op de website, Twitter en Facebook.

Het idee van Resporter is niet nieuw. Aan het begin van vorig voetbalseizoen werden LiveUitslagen en ScoreFlash al uitgebracht met een vergelijkbaar idee. Ook die apps willen je op de hoogte houden van het amateurvoetbal op de velden, maar doen dat door je Twitterberichten te laten schrijven waar je een aantal complexe hashtags voor nodig hebt. Resporter pakt het duidelijker aan: je doet verslag van de wedstrijd in de applicatie. Die wedstrijdverslagen kan je vervolgens live teruglezen in de app zelf, op de website van Resporter en worden doorgezet naar Twitter en Facebook, zodat je op die manier ook op de hoogte kan blijven. Maar: het wedstrijdverslag wordt puur vanaf de app gedaan.

Dat schept mogelijkheden voor de manier waarop je een wedstrijd langs de lijn kan verslaan en dat doet de app dan ook erg aardig. Van tevoren check je in op een wedstrijd die wordt gespeeld. Je selecteert het eerste elftal van je club en de app laadt automatisch de competitietegenstanders in. Je geeft het tijdschip van beginnen aan en vervolgens ben je ingechekt. Daarna kan je met de knoppen Bericht en Actie de wedstrijd verslaan. De eerste is voor een losstaande mededeling of opinie, de tweede zit vernuftig in elkaar. Je geeft aan welk team in aanmerking komt voor een actie en geeft dan aan of er een goal, kaart of penalty aan de orde is. Die komt daarna meteen in het overzicht terecht. Bij een goal kan je zelfs een speler selecteren die zich heeft aangemeld voor de app en in dat team speelt. Zo komt ook meteen de doelpuntenmaker in het verslag terecht, en wordt het bericht naar zijn of haar Facebook-wall geplaatst. Je ontkomt helaas niet aan het sociale netwerk om mee te doen met de dienst.

Resporter is ontwikkeld door de twee Nederlandse studenten Frank Daamen en Jiry Funke. Zij zagen de app als een logisch gevolg van Amatweet, het in september vorig jaar ingevoerde systeem om amateurwedstrijden te kunnen volgen via Twitter. Ze beschrijven de app nadrukkelijk als afstandsbediening voor de website, wat ook meteen verklaart waarom je in de applicatie geen vrienden kan uitnodigen voor teams en op de site wel. Voordat je echt leuk met de app aan de gang gaat, is het dus aardig eerst het team op de hoogte te stellen van je verslaglegging. Een trailer waarvoor voetbalcommentatoren Evert ten Napel en Sierd de Vos zijn gestrikt, moet het makkelijker maken Resporter aan al je team- of clubgenoten uit te leggen. Hoe goed de infrastructuur van Resporter ook is aangelegd: het wordt natuurlijk pas echt leuk als er veel mensen aan meedoen.

Downloaden: Resporter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 14:35
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.