Chat-app Trillian nu ook voor iPad verkrijgbaar

De chat-app Trillian is voor de iPad uitgekomen nadat de iPhone-versie al drie jaar beschikbaar was. De applicatie om mee te chatten ziet er vooral lekker clean uit, en verstuurt je berichten beveiligd bovendien.

Trillian iPad chat-appDe chat-applicatie Trillian is na drie jaar verkrijgbaar te zijn op de iPhone, nu ook uitgebracht voor de iPad. Een gloednieuwe update van de iPhone-app maakt hem universeel geschikt. Met de toepassing kan je chatten met een nieuw aangemaakt Trillian-account, maar kan je ook andere chatdiensten aansluiten zoals MSN, Facebook Chat, Google Talk en Yahoo. Zo hoef je daarvoor niet langer verschillende applicaties voor op de iPad te installeren.

De iPad-versie is lekker simpel gehouden, of eigenlijk: lekker simpel geworden. De applicatie is strak getrokken voor de iPhone in de laatste versie en dat zet door naar het grote scherm van de iPad. Hij leidt je vooral niet af. Bovenin in het scherm heb je een zogenoemd launch pad van contacten waarmee je chat of vaak chat en daaronder wordt het chatvenster centraal in beeld geopend. Daar omheen zie je enkel achtergrond zodat de tekstkolom niet te breed wordt. Dat betekent ook dat je niet altijd een lijst met contacten bij de hand hebt. Die zit in Trillian verborgen achter een menuknop. Misschien niet erg handig; wel overzichtelijk.

Trillian launchpad iPadMet Trillian kan je zowel de contacten van je gekoppelde diensten zien, als het adresboek dat op je iPad staat. Die kan je gelukkig wel uitschakelen – wat zeker een welkome optie is omdat de kans niet zo groot meer is dat iemand uit je adresboek een chatapp als Trillian heeft geïnstalleerd misschien. Als iemand uit de lijst zich aanmeldt met telefoonnummer of mailadres dat overeenkomt met diegene in de app, wordt die wel automatisch als vriend toegevoegd. Dat is een recente vernieuwing van de toepassing, net als het gegeven dat alle uitgaande berichten nu worden verzonden via een versleutelde TLS-verbinding.

Trillian is gratis te downloaden en gratis te gebruiken. Ook voor pushberichten ontvangen betaal je niks, en je kan instellen dat een bericht zelf niet gepusht wordt, maar alleen de naam van de afzender. Wel vraagt de dienst 1,59 euro per maand als je gespreksgeschiedenis wilt opslaan en exporteren. Voor 15,99 verzeker je je een jaar van die functionaliteit.

Downloaden: Trillian (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 15:35
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.