Repo-nieuws: BigBoss groeit, iFoneguide stopt ‘oude’ repo’s

BigBoss breidt uit met 65 nieuwe pakketten en wordt daarmee de grootste iPhone-repo. Tegelijk heeft iFoneguide besloten om de repo's voor firmware 1.1.1 en 1.1.2 uit de lucht te halen.

iFoneguide RepoBigBoss doet z’n naam eer aan: de repository voor Installer is inmiddels uitgegroeid tot de grootste ter wereld, al is het verschil met STE niet heel groot: BigBoss heeft vergeleken met STE maar één pakket meer. BigBoss voegde alle thema’s, graphics en apps van planet-iphones.com toe, waardoor er vanaf nu 65 extra pakketten via de BigBoss-repo verkrijgbaar zijn.

Een overzicht wat er nu zoal in de repository aanwezig is, kun je in deze lijst bekijken. Concurrent STE is naar eigen zeggen de eerste en beste repo voor Installer.

Het Nederlandse iFoneguide kondigde gisteren juist een omgekeerde maatregel aan: ze gaan stoppen met een aantal repo’s. De repo’s voor firmware 1.1.1 en 1.1.2 verdwijnen en daarvoor is een reden: er werd misbruik van gemaakt. Veel mensen blijken klakkeloos alle repo’s toe te voegen,, ook wanneer ze al lang op firmware 1.1.4 zitten. Dat levert onnodig gerefresh en daardoor onnodig dataverkeer op, terwijl uit deze repo’s nauwelijks meer iets wordt gedownload. Vandaar dat iFoneguide liever deze oude repo’s uit de lucht haalt en zich gaat voorbereiden op firmware 2.0.

iPhone-gebruikers die nog op firmware 1.1.1 of 1.1.2 draaien hebben nog tot zondag 15 juni om 20:00 uur (Nederlandse tijd) om applicaties te installeren. Voor iPhone-gebruikers met firmware 1.1.4 meteen ook de oproep om te controleren of ze iFoneguide-repo 1.1.3 nog dagelijks zitten te refreshen: die kun je weghalen uit Installer want het levert onnodig dataverkeer op voor iFoneguide en je zit bij het opstarten van Installer onnodig langer te wachten.

Meer info: BigBoss en iFoneguide

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2008, 12:34
Categorie Diensten
Onderwerpen bigboss, firmware, ifoneguide

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.