Reminder.gps iPhone-app waarschuwt als je ergens wegloopt

Reminder.gps is een gps-gebaseerde herinneringsdienst. De app houdt in de gaten of je je huidige locatie verlaat en herinnert je er dan aan dat je je laptop moet meenemen, niet de deur uit moet gaan zonder paspoort en soortgelijke handige dingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

reminder gps iphoneEr zijn een hoop reminder-apps die gebaseerd zijn op tijd: je moet om 7:30 uur gewekt worden of wilt om 16:00 uur een seintje krijgen omdat je nog een telefoontje moet plegen. Maar een reminder-app die rekening houdt met je locatie kan ook best handig zijn. Reminder.gps van de Nederlandse ontwikkelaar Baat&Co is gebaseerd op die gedachte. Deze houdt je locatie in de gaten en waarschuwt wanneer je ergens weggaat, bijvoorbeeld dat je nog moet inchecken, dat je je zonnebril niet moet vergeten of dat je op de vertrekdag van je vakantie niet zonder paspoort de deur uit moet gaan. De app werkt als volgt: je start Reminder.gps op en de app stelt je locatie vast. Als je vervolgens meer dan 30 meter van je huidige locatie komt, waarschuwt de app.

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld: je moet na het werk nog wat boodschappen doen, maar je hebt nog wel eens de neiging dat te vergeten. Zodra je kantoor verlaat gaat het alarm af. Of je bent in een bar en hebt een supergeheim prototype van de volgende generatie iPhone op stap, die je aan je vrienden wilt laten zien. Om te voorkomen dat de iPhone in de bar rond blijft slingeren zet je op je alledaagse iPhone deze app, die je bij vertrek waarschuwt dat je nog even goed je zakken moet checken of je het prototype wel meegenomen hebt. Reminder.gps heeft een wat andere insteek dat de app Place Clock, die afgelopen weekend in de aanbieding was. Die kijkt ook op basis van je locatie, maar kan je bijvoorbeeld waarschuwen als je in de buurt van een winkel bent. Wie nogal vergeetachtig is kan met deze app veel tijd besparen.

Update: deze functionaliteit is ook aanwezig in de Reminders-app van iOS 5.

Reminder.gps (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2011, 19:59
Categorie Productiviteit
Onderwerpen gps, locatie, waarschuwing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.