NOS Teletekst op iPhone krijgt nieuwe stijl

NOS Teletekst 3.0 voor iPhone past de interface aan, kan berichten automatisch verversen en... verzoekt de nieuwe NOS-app te downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOS Teletekst 3.0 iPhone iPadDe NOS mag dan een fraaie en moderne nieuws-app hebben uitgebracht voor de iPhone, dat wil niet zeggen dat Teletekst een gepasseerd station is. De publieke omroep heeft de applicatie voorzien van een splinternieuwe update die de app voorziet van stijlaanpassingen. De toepassing is sneller met verwerken van nieuwe data en de app geeft de mogelijkheid data automatisch te verversen als je een pagina open hebt staan. NOS Teletekst is echter nog altijd niet geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

Het gebrek aan de iPhone 5-optimalisatie kan ermee te maken hebben dat het Teletekst-scherm gebaseerd is op de verhoudingen van een televisie, en dat die wel heel veel afwijken van het rechtopstaande iPhone-scherm. Toch is het gebrek een gemis. Je kan bijvoorbeeld ook niet het scherm een kwart draaien om Teletekst ingezoomd te lezen – iets wat handig kan zijn om de leesbril in de tas te laten.

Alleen paginanummers zijn aanraakbaar in de NOS Teletekst-app. Geschreven paginaverwijzingen die je bijvoorbeeld vindt op welkomstpagina 101, kan je niet drukken om naar de pagina te gaan. Het cijfer erachter wel. Voor de rest gebruik je het cijfervenster met de knop linksboven. Dat ziet er wat moderner uit, met pinautomaat-achtige cijfertoetsen en gekleurde (maar wat slecht leesbare) knoppen om direct naar een rubriek te gaan. Als je het cijfervenster zo weinig mogelijk wilt gebruiken, kan je gelukkig ook nog steeds een beroep doen op de instelbare bladwijzers.

De laatste, in de App Store-omschrijving onvermelde, update is misschien wel het leukst. Als je NOS Teletekst een tijdje gebruikt, zie je een pushbericht waarin je het verzoek krijgt de moderne NOS-app te downloaden.

Downloaden: NOS Teletekst (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 14:09
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp teletekst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.