Real Racing 3 voor iOS krijgt unieke timeshifted multiplayer

Real Racing 3 krijgt timeshifted multiplayer. Dat houdt in dat je op elk moment een record van een vriend kunt uitdagen, ook als die dagen of weken eerder is gezet.

real_racing_3Real Racing 3 komt later deze maand beschikbaar. Via een ontwikkelaarsdagboek houdt Firemonkeys fans op de hoogte. En dan niet met een promofilmpje met pompende muziek en onrealistische beelden die op een iPhone nooit te realiseren zijn, maar met video’s waarin medewerkers vertellen waar ze zoal mee bezig zijn. Timeshifted multiplayer bijvoorbeeld, een functie die je bij dit soort racegames nauwelijks ziet.

Op de iPhone raakten we bekend met timeshifted multiplayer door games als WordFeud en Draw Something: de ene persoon legt wat Scrabble-stenen of tekent een poppetje en de tegenspeler hoeft daar niet realtime bij aanwezig te zijn. Hij mag ook twee dagen later eens kijken naar de game en dan pas verderspelen. Bij multiplayer racegames gaat het meestal anders: als ze multiplayer aanbieden is het de bedoeling dat je samen tegelijkertijd gaat racen. In Real Racing 3 hoeft dat niet, legt het ontwikkelteam uit in een nieuw filmpje:

Je kunt dus vrienden uitdagen, ook als die hun beste tijd dagen of weken geleden hebben neergezet. Je kunt op elk moment tegen een andere persoon racen, ook wanneer een vriend offline is. Bij elk career event kun je zien hoe je vrienden van Facebook en Game Center hebben gepresteerd, maar je ziet ook meteen hoe andere spelers elders ter wereld hebben gescoord.

Real Racing 3 werd op 12 september 2012 voor het eerst getoond op het iPhone 5-evenement en zou eigenlijk eind 2012 al uitkomen. Dat lukte niet, maar de ontwikkelaars hebben beloofd dat de game in februari hopelijk wél uitkomt. In een eerder filmpje lieten medewerkers van Firemonkey al zien hoe ze nieuwe racetracks in kaart brengen: door de track vanuit elke hoek te fotograferen en dat zo goed mogelijk in de game na te maken. Als voorbeeld wordt het Grand Prix-circuit in Melbourne genoemd, dat in feite een straatcircuit in een park is. Het wordt de rest van het jaar als wandelpad gebruikt, zodat er geen data beschikbaar was over hoogteverschillen en bochten zoals bij normale racetracks. Een enorme klus dus. Een andere nieuwe track is Mount Panorama, dat op verzoek van de fans is toegevoegd. Het is één van de oudste circuits in Australië.

Ondertussen nog steeds te downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2013, 17:41
Categorie Games
Onderwerp real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.