RailPlanner voor iPhone: geplande treinreizen in agenda zetten

Treinapp RailPlanner voor iPhone kan geplande treinreizen nu in de agenda zetten, laat treinsoorten zien bij vertrektijden en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RailPlanner iPhone treintijden-appDe treinapp RailPlanner is voortaan geïntegreerd met de agenda op je iPhone. Een van de nieuwe mogelijkheden in de eerste grote update van RailPlanner is dat je geplande reizen meteen kan opslaan in je agenda. Dat kan niet alleen handmatig per reis, maar ook standaard bij elke nieuwe reis die je plant. Ook kan je de volgorde van je favoriete stations in de app wijzigen, door hem simpel op te pakken en te verslepen in de lijst. De app is ook handiger voor gebruikers van de OV-chipkaart.


RailPlanner iPhone treinsoort zienAls je moeite hebt met in- en uitchecken tussen verschillende vervoerders, kan je nu inschakelen dat je de vervoerder en treinsoort ziet bij het plannen van een reis. Als je van de NS overstapt op Arriva, zie je dat dus gewoon. Bij de vertrektijden wordt sowieso de treinsoort weergegeven. Dat doet de app in een kleine letter onder de bestemming van de trein, op de plek waar eerst de eerste tussenstops stonden. Die zijn dus minder inzichtelijk geworden vanaf het vertrektijden-scherm.

De laatste verbeteringen van RailPlanner zijn dat je het ‘via’ station snel kan wissen bij het plannen van een reis. Ook kan je daar met een knop het ‘van’ en ‘naar’ station snel omwisselen, net zoals bij het officiële NS Reisplanner Xtra.

De treinapp van Bram Kersten kwam begin oktober uit. Bij de release waren we meteen enthousiast over RailPlanner.

Downloaden: RailPlanner (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.