Officiële EHBO Rode Kruis-app nu ook voor iPad beschikbaar

De officiële EHBO app van het Rode Kruis is voortaan ook op de iPad beschikbaar. Ook handig: als je 112 belt kun je jouw locatie in de app vinden.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ehboEHBO, de handige app van het Rode Kruis, is voortaan een universele app en dus ook voor de iPad beschikbaar. Een goede zet, waardoor de app nog beter bereikbaar is. Bijvoorbeeld voor mensen die alleen een iPad hebben, of ouderen die slechtziend zijn en grotere afbeeldingen nodig hebben. Daarnaast heeft de app nu ook een verbeterde integratie met jouw locatie. Zo kun je nu niet alleen de dichtstbijzijnde EHBO-post zoeken, maar ook de locatie van de dichtstbijzijnde locatie met AED (automatische externe defibrillator) opvragen. Ook erg handig: voordat je 112 belt kun je nu jouw huidige locatie in de app bekijken.


EHBO – Rode Kruis is een handige app voor het verlenen van eerste hulp. Je vindt hier bijvoorbeeld wat je het beste kunt doen bij bijvoorbeeld een verkeersongeluk of alcoholvergiftiging, maar ook bij simpelere kwaaltjes zoals een blaar of een bijensteek. In de EHBO-app worden serieuze en gecompliceerde hulpacties stapsgewijs uitgelegd, met afbeeldingen die laten zien wat je moet doen. Je kunt alle stappen ook op laten lezen. De app is met deze update tevens geoptimaliseerd voor iOS 7, en heeft een aantal aanpassingen in het ontwerp gehad. Het beginscherm van de iPad-app is erg handig ingedeeld. Bovenin vind je de knoppen voor de hulpacties bij de meest dringende kwalen, daaronder knoppen met dichtstbijzijnde hulpposten en de bijbehorende kaarten. Rechts kun je zoeken naar ongevallen en kwalen. Misschien logisch, maar in deze app zit geen knop om 112 te bellen, zoals in de iPhone-app.

beginscherm ehbo

De nieuwe locatie-bepalingen bieden echt uitkomst, vooral als je niet thuis bent. Je vindt alle handige locaties bij de gekleurde vlakken onderin. Tik op het rode vlak om de dichtstbijzijnde EHBO-posten op een kaart te bekijken, en op het groene voor nabije AED-locaties. In beide gevallen zie je jouw postcode, straatnaam en ter hoogte van welk huisnummer je je bevindt in een transparante balk rechts onderin. Ook zie je jouw huidige locatie als een blauw stipje op de kaart, zodat je kunt zien hoe ver je van eventuele hulpposten verwijderd bent. Als het aan ons had gelegen hadden ze jouw huidige adres wat prominenter in de app laten zien. In het beginscherm bijvoorbeeld. Nu moet je eerst de kaart aantikken en zoeken naar een ietwat onopvallende balk, wat in het geval van paniek minder soepel zal gaan.

kaart ehbo

Ook goed om te weten: als je genoeg getraind bent kun je in de officiële EHBO-app pushnotificaties aanzetten. Je moet hiervoor je postcode invullen en krijgt dan maximaal een keer per kwartaal een bericht als iemand bij jou in de buurt hulp nodig heeft. Wil je meer lezen over EHBO-apps? Lees dan ons overzicht met vijf EHBO-apps voor iOS bij medische problemen thuis of op vakantie.

Downloaden: EHBO – Rode Kruis (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.