Rabo Beleggen: iPhone-app voor beleggingen bij Rabobank

De Rabobank heeft een iPhone en iPad-app uitgebracht voor beleggingen. Rabo Beleggen geeft inzicht in orders en laat je nieuwe orders maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

rabo beleggen openingDe Rabobank heeft een aparte iPhone-app uitgebracht voor beleggingen. Rabo Beleggen geeft je als klant van de bank toegang tot koersen, je beleggingsportefeuille en het plaatsen en kaatsen van orders vanuit de applicatie. Daarvoor moet je wel beschikken over Rabo Select Beleggen, Rabo Direct Beleggen, Rabo Product Beleggen of Rabo RendeMix. Zo kan je zien hoe beleggingen ervoor staan. Het is voorlopig nog niet mogelijk om periodiek beleggingsfondsen aan te kopen of te verkopen in de app.

Rabo Beleggen voor de iPhone en iPad doet grofweg vier dingen. De applicatie laat je zoals genoemd je beleggingsportefeuille inzien en orders plaatsen, maar heeft nog twee eigenschappen in zijn mars. Zo kan je lopende orders bekijken in de app en bekijk je uitgevoerde orders van de laatste week. De verschillende functies zijn te vinden onder de menuknop linksboven.

Rabobank schrijft in de App Store-omschrijving dat periodiek aan- en verkopen van beleggingsfondsen, orders plaatsen voor futures, claims en rechten ‘vooralsnog niet mogelijk’ zijn via de app. Dat wijst erop dat de functies eventueel in volgende updates worden geïntroduceerd. Orders wijzigen is ook nog niet mogelijk vanuit de app, waarmee het beleggen op de website nog wel een streepje voor heeft ten opzichte van de nieuwe mobiele variant.

Rabo Beleggen hoofdmenu links Rabo Beleggen boerskoers kopen verkopen

Het registratieproces van Rabo Beleggen komt overeen met Rabo Bankieren; de applicatie waarvoor dit jaar grote veranderingen naar aanleiding van gebruikersfeedback zijn aangekondigd. Je meldt je eenmalig aan met je Rabo Reader en accountgegevens van de bank, waarna je een 5-cijferige code aanmaakt. Daarmee kan je voortaan inloggen. Je wordt automatisch uitgelogd na tien minuten, om te voorkomen dat anderen – niet-bankiers althans – met je geld spelen.

Downloaden: Rabo Beleggen (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 9:53
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen beleggen, mobiel betalen, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.