JACK Audio Connection Kit koppelt meerdere iOS-muziekapps aan elkaar

JACK voor iOS is een nieuwe iOS-app om audio-apps aan elkaar te koppelen. De oplossing is vergelijkbaar met Audiobus, dat al in staat was om audio-apps aan elkaar te koppelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

jack icoonAudiobus is een mooie ontwikkeling, waar zelfs Apple aan meedoet. Door meerdere audio-apps aan elkaar te knopen kun je functionaliteit combineren. Maar de oplossing is vrij prijzig: momenteel krijg je 50% korting maar de normale prijs is €8,99. JACK is een alternatief dat er wat minder gelikt uitziet, maar wel een stuk goedkoper is: gratis! Alleen al uit het icoon (zie hiernaast) is af te leiden dat dit een hulpmiddel is voor nerds, die het leuk vinden om zoveel mogelijk informatie op een klein oppervlak te proppen en vooral een praktische oplossing zoeken, maar zich niet zo druk maken over design. Het ziet er niet uit, maar het werkt wel.


jack audioDe eerste beoordelingen van JACK zijn namelijk behoorlijk positief. JACK was als audiorouter beschikbaar voor Windows, OS X en zelfs Solaris, FreeBSD en GNU/Linux – inderdaad, niet alleen maar mainstream – en maakt nu de sprong naar iOS. Je kunt meerdere audio-apps met elkaar verbinden, waardoor het een stuk makkelijker wordt om geluid op te nemen en te mixen van verschillende muziekinstrumenten en opname-apps. Omdat de app nog maar kort bestaat is het aantal ondersteunde apps nog wat aan de magere kant. Je kunt kiezen uit CMP Grand Piano en MIDI Wrench, met de belofte dat binnenkort ook ThumbJam, Live Guitar, Audulus, Audio Filter en DrumJam erbij komen. Alles goed en wel, maar we vrezen dat Audiobus met z’n gelikte uiterlijk, ondersteuning door Garageband en slimmere businessmodel (door geld te vragen kunnen ze meer in de app investeren) uiteindelijk met de betere connecties aan de haal gaat.

Downloaden: JACK Audio Connection Kit (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Ook genoemd: Audiobus (tijdelijk €4,49, normaal €8,99, universeel, iOS 5.0+)
En ook: Garageband (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 0:09
Categorie Muziek
Onderwerp audio
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.