Gogobot: plan een trip met fraaie iPhone-app

Gobobot is een fraaie iPhone-app waarmee je een bestemming invoert en ziet welke leuke dingen er allemaal in de omgeving te doen zijn.

Gogobot iPhone stempelsDe voorpret van een reis is bijna net zo leuk als de reis zelf. Je slaat de Lonely Planet open en plakt post-its op pagina’s met eettentjes en sightseeing waar je jezelf aan wilt wagen; zo simpel kan het zijn. Met Gogobot voor de iPhone doe je dat digitaal. Je voert een bestemming in en de app toont aanbevelingen van gebruikers in de omgeving of het land. Toeristische attracties, eettentjes, hotels of bijzonderheden die je bevallen, voeg je daarna toe aan de lijst met dingen die je wilt doen.

Het vierde tabblad, daar is het om te doen in Gogobot. Trips heet het tabblad waarin je eerst de naam van de locatie invoert en aangeeft in welke periode je gaat. Voorts zie je een overzicht van categorieën met bezienswaardigheden en faciliteiten waar je uit kan kiezen, zoals sightseeing, eten, drinken, hotels en meer. Elke categorie stuurt je naar een lijst met gebruikerstips. Elke tip bevat in ieder geval een locatie en vaak ook een beschrijving, beoordeling van 1 tot 5 sterren en een foto. Een populaire attractie herken je aan de reacties van anderen erop, maar ook aan de uitgedeelde hartjes onderaan de pagina. De plus-knop volstaat om een locatie toe te voegen aan je reisplanning.

Gobobot moet de volgende stap nog maken. Dat zal ongetwijfeld zijn dat je een route ziet tussen al je opgeslagen bestemmingen. Nu stel je het zonder, en is Gogobot vooral een instrument gewenste vakantieuitjes op een rij te zetten. Je kan het meteen van meerdere bestemmingen doen en omdat de applicatie al een tijdje uit is op verschillende platformen, profiteer je daarbij van veel tips en beoordelingen.

Gogobot tip resort Hawaii iPhone Gogobot iPhone gebruikersrecensies reizen

De applicatie is ook op andere manieren te gebruiken. In het eerste tabblad Discover zie je een overzicht van populaire bestemmingen onder gebruikers die moeten inspireren om zelf ergens naartoe te gaan, en Gobobot nodigt ook uit om zelf recensies achter te laten van bestemmingen. Die worden geschaard onder je account en daarop kunnen andere gebruikers je volgen, zoals je zelf ook anderen volgt. Zoals gebruikelijk voer je eigen recensies in met de centrale knop in het tabblad. Hoe veelzijdiger en meer je de app gebruikt, hoe meer stempels je vergaart voor je digitale paspoort. Dat spelelement zie je natuurlijk niet in de Lonely Planet.

Downloaden: Gogobot (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Met dank aan Scott voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 11:59
Categorie Reizen
Onderwerpen lonely planet, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.